Нагетси не желе да коментаришу Јокићев тест на вирус корона, ЕСПН открива протокол који Николу чека

Новости онлине

24. 06. 2020. у 11:00

Нагетси не желе да коментаришу Јокићев тест на вирус корона, ЕСПН открива протокол који Николу чека

Фото: АП

Вест да је Никола Јокић заражен вирусом корона бацила је сенку на истог дана, само раније, објављену информацију да је на исти вирус позитиван Новак Ђоковић.

Оба резултата су светом одјекнула попут бомбе, али нису имала разарајуће дејство јер су се ови исходи очекивали с обзиром на то да су двојица најбољих српских спортиста била на догађајима где је Ковид19 узео маха.


Док је Новаково понашање у Србији доведено до усијања критике у САД, о начину, месту и разлогу Николиног позитивног теста није дискутовано у истом том друштву.


Сви амерички медији који се баве НБА лигом вест о здравственом стању центра Денвера објавили су под истим насловом: Никола Јокић је тестиран позитивно на вирус корона.

“Денвер пост” је покушао да дође до коментара Нагетса, али безуспешно јер у Јокићевом клубу сматрају да “играч има право на здравствену приватност”.


Амерички спортски портали наводе да би сви НБА играчи требало да се врате у тимове до понедељка, 29. јуна, а у својим градовима је требало да буду од 15. јуна. Обавезни индивидуални тренинзи почињу 1. јула.


Јокићу је одобрено да остане дуже у Србији и није он једини на листи изузетака. Према писању “Денвер поста” и ЕСПН Никола је “већ започео свој карантин” и у клубу из Денвера нико није забринут „јер очекују да се Никола врати ускоро у САД и буде спреман за наставак сезоне у Орланду”.


- Јокић, који је прошле седмице тестиран позитивно на вирус Ковид19 спада у асимпотматске случајеве. Очекује се да ће му у недељу бити одобрено да отпутује у Денвер”, пише ЕСПН позивајући се на своје изворе. - Према протоколима лиге, Јокићу су потребана два негативна теста у року од 24 сата како би добио дозволу да крене пут САД. Када стигне у Денвер, мораће да се подвргне кардиоваскуларном прегледу и изнова да се још једном тестира на вирус.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)