СВИ БИ ДА НАС ПОБЕДЕ: Српска кошаркашица Дајана Бутулија, пред ЕП и Игре у Токију за "Новости"

Часлав Вуковић

06. 06. 2021. у 10:00

КОШАРКАШИЦЕ Србије навикле су јавност на медаље. Од изабраница Марине Маљковић се очекује и да се на Олимпијским играма у Токију (23. јул - 8. август) нађу на победничком постољу, а о очекивањима на највећој спортској смотри за "Новости" је говорила Дајана Бутулија (35), репрезентативка.

СВИ БИ ДА НАС ПОБЕДЕ: Српска кошаркашица Дајана Бутулија, пред ЕП и Игре у Токију за Новости

Фото: Nebojsa Parausic

Вирус корона пореметио је све. Доста је утицао на спорт, да ли је било тешко тренирати и испуњавати обавезе у таквим условима?

- Нас очекују два велика такмичења. За две недеље идемо на Европско првенство, па нас тек онда чекају Олимпијске игре. У суштини како је другима, тако је и нама. Превише је фокус на тој корони и волела бих да се више прича о спорту. Гледамо да будемо што заштићенији, чува нас стручни штаб, сви воде рачуна - истакла је Бутулија.

На Играма публике неће бити, а познато је колико наши људи воле кошарку и вероватно би значила подршка навијача.

- Ни у Рију 2016. године није било много наших људи. Поента је не обазирати се на то. Нама то стварно није битно, ми морамо да се издигнемо изнад ситуације и да покажемо добру игру. И да се боримо и да заједништвом дођемо до неке медаље, и тако опет обрадујемо и освојимо нацију том борбом као што смо и до сад радили.

Србија је и на Европском првенству и на Олимпијским играма кандидат за медаљу, што је постало пракса у последње време.

- На неки начин смо отежали себи пут, тиме што смо освојили ове три медаље на претходним такмичењима и сад се увек од нас очекују велике ствари. Лепо је то, али тешко је доћи до врха и још теже ту остати, јер сада сви желе да нас победе и имају мотив више против Србије. Више него што је то био случај кад нисмо имали овакве успехе - закључује наша сјајна кошаркашица.

НИЈЕ ЛАКО ПРОТИВ САД

ОВА генерација српских кошаркашица је направила велике успехе, можда је и право време да се сруше Сједињене Америчке Државе.

- Није лако добити Американке. Када се прича о њима и њиховој кошарци, практично немогуће их је победити, али ништа није немогуће. Огроман је успех да смо се уопште пласирали и бити други пут заредом на Олимпијским играма је огроман успех. Нико се тиме неће задовољити, наравно да ћемо покушати да освојимо медаљу - закључила је Дајана Бутулија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)