СКАНДАЛ ТРЕСЕ СРБИЈУ: УЕФА сумња на два намештена меча у Србији, достављени докази ФСС, помињу се и имена фудбалера

Novosti online

11. 04. 2021. у 11:03

УЕФА је доставила Фудбалском савезу Србије податке, поткрепљене озбиљним сумњама, о намештању две утакмице у домаћим такмичењима.

СКАНДАЛ ТРЕСЕ СРБИЈУ: УЕФА сумња на два намештена меча у Србији, достављени докази ФСС, помињу се и имена фудбалера

Фото: Н. Параушић

Како сазнаје Спорт клуб, на основу праћења уплата у кладионицама у Европи и Азији, надлежни представници европске фудбалске федерације идентификовали су озбиљне аномалије и проследили обимну документацију у канцеларију Фудбалског савеза Србије на београдске Теразије.

Пажњу УЕФА скренуле су енормне новчане своте уплаћене у кладионицама, на оба сусрета.

Како се сумња, фудбалери два тима обезбедили су предност противничким колегама и заинтересованим кладионичарима знатне приходе. Реч је о утакмицама одиграним у марту ове године. Прва почетком, друга крајем месеца.

Према достављеним извештајима и на основу игара и коефицијената, како Спорт клуб сазнаје, случајеви су различито третирани.

- Један од њих, како сазнајемо, дефинисан је као алармантан, због великог броја уплата на Далеком истоку. Актери су се потрудили, према сумњама из УЕФА, да непосредно заинтересованим странама, у такозваном „клађењу уживо“, на директан начин, омогуће исплату значајнијих новчаних средстава. И то по више основа, наводно, чак и коначног резултата!, пише поменути портал.

Евидентирани и "сумњиви фудбалери"

Поступак анализе сумњивих утакмица дуго је трајао. Не односи се само на параметре клађења, већ и учешће појединих фудбалера у игри, посебно голова обележених као – симптоматично једноставних. Достављени су и снимци са спорних мечева и још неколико потенцијално неразумљивих и контрапродуктивних потеза, директно пројектованих у осликавању коначних исхода.

УЕФА се, ипак, није зауставила на томе. Аналитичари задужени за сектор праћења „дојављених утакмица“, чак су и евидентирали неколико фудбалера по сумњом. Наводно, поједини од њих имају богат досије таквих утакмица, јер су акцијама, мимо фер-плеја и спортског духа, били склони и у ранијим клубовима. Таксативно су именовани, у извештајима достављеним надлежним у Фудбалском савезу Србије, заједно са њиховим бившим клубовима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)