ОВО ЋЕ СЕ ДОПАСТИ НАВИЈАЧИМА: Матић добија функцију у ФСС

Novosti online

04. 03. 2021. у 15:38 >> 15:40

Некадашњи млади репрезентативац Србије Игор Матић именован је за новог координатора инструкторске службе Фудбалског савеза Србије.

ОВО ЋЕ СЕ ДОПАСТИ НАВИЈАЧИМА: Матић добија функцију у ФСС

Фото: Н. Параушић

Матић, који је далеке 2004. године наступао за национални тим Србије на Олимпијским играма у Атини, изразио је задовољство што ће на новој функцији имати прилику да сарађује са директором млађих селекција Николом Лазетићем:

- Жеља ми је да реорганизујем инструкторску службу и да успоставим принципе који ће бити компатибилни са захтевима и идејама Фудбалског савеза Србије. То подразумева селективни процес у свим узрасним категоријама, допунске селекције, константно праћење инструктора по регионима, едукацију и размену искуства са тренерима млађих категорија. Приоритет свих нас који радимо са младим играчима мора да буде стварање модела А репрезентативца - изјавио је Матић.

Некадашњем репрезентативцу и дугогодишњем члану тима Суперлигаша Чукаричког овај посао нимало није стран. 

- Радио сам четири године на функцији директора омладинске школе Чукаричког, дуго сам у фудбалу и покушаћу то своје драгоцено искуство да пренесем на инструкторе широм Србије. Детаљно сам упознат са квалитетом и потенцијалом 95 одсто деце која бране боје млађих репрезентативних селекција и могу да будем од велике помоћи директору Лазетићу и свим селекторима који раде у Фудбалском савезу Србије - рекао је Матић после потписивања уговора и ступања на дужност.

(Србија данас) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)