КОД АРКАНА СУ ПЛАТЕ БИЛЕ КИКИРИКИ: Звезда ме је хтела, умешао се Обилић - Нико ме ништа није питао!

Novosti online

03. 01. 2021. у 16:13

НЕКАДАШЊИ репрезентативац Југославије, а сада фудбалски тренер Иван Вукомановић говорио је о боравку у Обилићу, као и сарадњи са Жељком Ражнатовићем Арканом.

КОД АРКАНА СУ ПЛАТЕ БИЛЕ КИКИРИКИ: Звезда ме је хтела, умешао се Обилић - Нико ме ништа није питао!

Фото ЕПА

Вукомановић је у разговору за Мондо открио да је био на прагу преласка у Црвену звезду, али му је Обилић покварио већ виђен трансфер. 

"У Обилић сам стигао са 19 година, а већ сам играо две сезоне у Првој лиги за Слободу из Ужица, у граду где сам рођен. И као сваки дечак који "пика" лопту, мој сан је био да заиграм за Слободу и Црвену звезду. Након те друге сезоне у Слободи, у клубу су ме обавестили да ме жели Звезда. Имали су добру сарадњу са Слободом. Обилић ме је тада хтео, али су ми у клубу рекли да су већ направили договор са Звездом. Из Слободе је тада већ шест месеци раније у Звезду отишао Зоран Његуш и био је договор да ја одем после тога" каже Вукомановић. 

Он додаје да су га само обавестили о преласку у Обилић, те да није имао избор него да потпише. 

"То лето се десило да су дошли људи из Обилића у Ужице и рекли "не, не, то не може, ми га купујемо" и донели су новац. Позвали су ме у клуб и то је било то. То је период када је Обилић био са својим власником, једним од најмоћнијих људи у држави Жељком Ражнатовићем Арканом. И ретко ко је смео било шта да каже... Као млад дечко од 19 година нисам имао велики избор, већ само да седнем у ауто и одемо на Врачар да потпишем уговор. И тако се и десило".

Вукомановић је истакао да никада није доживео неку непријатност током боравка у клубу. 

"Причајући о томе ко је нама био председник и ко је био тај човек, ја могу да тврдим да за те две године никад нисам доживео ниједну непријатност. Никад нисам видео у свлачионици да је ико од играча имао непријатност унутар клуба са било ким од било којих људи, а да не помињемо председника који је сваки дан био на стадиону. Само кад се сетим какве смо станове имали сви играчи Обилића, какве смо аутомобиле добијали као играчи, велике и добре премије", тврди Вукомановић.

Додаје да плате нису биле високе, али су сви имали једнака примања.

"Плате које смо имали на годишњем нивоу, у односу на ово данас што примају играчи - то је кикирики. Тешка ситнина, али смо опет били срећни и задовољни, нама као младима то уопште није било нека прва ствар у глави, као сад ћемо ми ту да зарадимо неки новац".

Одмах након освајања шампионске титуле Вукомановић је продат француском Бордоу и поново се ништа није питао. Званично је провео пет година у француском клубу, али углавном је време проводио на позајмицама. Играо је за Црвену звезду у два наврата, Келн, Рад, Динамо из Москве, Макаби.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)