СВЕ ЈЕ СПРЕМНО: Бокс стиже у Велико Градиште

Novosti online

29. 11. 2020. у 15:10

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО: Бокс стиже у Велико Градиште

ФОТО: БСС

Општина Велико Градиште са својим Сребрним језером примамљива је за многе спортске екипе и спортска дешавања.

Поводом тога председник општине Драган Милић примио је у свом кабинету члана управе Боксерског савеза Србије, Слободана Ђурића. Причало се о плану да се на пролеће направи ревијални турнир у боксу и о плану да се оснује Бокс клуб у граду на Дунаву.

"Бокс је један од омиљених спортова у целом свету. Драго нам је да постоји интересовање људи из БСС да наредне године направимо промоцију бокса у нашој средини. Ми смо град одбојке, али овде су сви спортови добро дошли. Имамо велику дворану у граду, а са новом двораном на Сребрном језеру смо баш поносни. Рекао сам Ђурићу да сам се одушевио када сам видео да је Милош Биковић пристао да буде промотер бокса у Србији. Ненад Боровчанин заиста на сјајан начин предводи олимпијски бокс и сигуран сам да ћемо сарађивати. Верујем да ће вирус проћи до лета и да ћемо сви уживати и препуној Арени, гледајући Светско првенство у боксу" поручио је Драган Милић.

У овом градићу људи воле спорт а одбојкаши ВГСК сада већ давне 1980. направили су велику сензацију, када су постали прваци Југославије. 

Легендарни одбојкаш Слободан Ковач рођен је у Великом Градишту.

Председник Спортског савеза општине Велико Градиште Душан Бановић, најавио је пуно спортских дешавања и на Сребрном језеру, где се годинама одржава кошаркашки камп од репрезентативца Теодосића, бициклистичке трке, турнири у Спортским играма младих, припреме најбољих веслача Србије и пуно тога другог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)