СПОРТСКО ДРУШТВО ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Згрожени смо, подршка Борјану и његовој породици

Танјуг

20. 10. 2020. у 14:28

СПОРТСКО ДРУШТВО ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Згрожени смо, подршка Борјану и његовој породици

Фото: Н. Параушић

ЦРВЕНО-бела спортска породица је згрожена начином на који појединци из ФК Партизан користе дерби за најпризејминије и вулгарније личне обрачуне у којима не презају од злоупотребе деце и жели да стане у одбрану капитена свог фудбалског клуба Милана Борјана, наводи се у саопштењу Спортског друштва Црвена звезда.

Потпредседник Партизана Владимир Вулетић објавио је на друштвеним мрежама, па обрисао, измонтирану фотографију на којој се Борјан налази са сином.

- Такве ситуације не треба да прећути нико, а нарочито јавност и медији. Ми у СД Црвена звезда то свакако не желимо и нећемо, јер се таквим стварима мора одмах стати на пут и не дозволити да постану легитимни. То су вредности нашег друштва и сваки појединац, ма за кога он навијао треба да их брани", истиче се у саопштењу које потписује генерални секретар Игор Милојевић.

Како се наводи, наше ривалство са Партизаном је увек било спортско, а све размирице које се десе или дешавају трудили смо се да решимо на терену.

- Ако то није било могуће онда у границама спорта. Ово што сада ради потпредседник ФК Партизан Владимир Вулетић се никада није дешавала у 75 година дугој историји нашег ривалства. Никада деца нису служила за решавање размирица и морамо их сачувати да се то убудуће не понавља".

Партизан је увек био клуб који је држао до основних принципа, од чега у фудбалском клубу очигледно желе да одустану и направе преседан после ког нема повратка, истичу из Звезде.

- Због тога позивамо вечитог ривала да не дозволи себи такву деградацију која је првенствено погрешна са становишта моралних вредности друштва, већ може потенцијално да уништи спорт и фудбал у нашој земљи. Вратимо се здравом ривалству, осудимо и одстранимо такве људе из наших спортских друштава и не треба да дозволимо да се то икада понови. Овај апел се посебно односи и на Правни факултет који је оваквим иступима деградиран до крајњих граница. Упућујемо поруке подршке Милану Борјану и његовој породици од свих чланова Спортског друштва и надамо се да ће успети да превазиђу ову тешку ситуацију", поручују из СД Црвена звезда.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)