МОЛДАВЦИ НЕ ВРЕДЕ НИ КАО “ПОЛА” СТЕВАНОВИЋА: Партизан моћан, али није непобедив

Новости онлине

31. 08. 2020. у 16:16

МОЛДАВЦИ НЕ ВРЕДЕ НИ КАО “ПОЛА” СТЕВАНОВИЋА: Партизан моћан, али није непобедив

Фото: Фејсбук

ИЗ молдавског Сфинтула, по сазнању да су добили Партизан, поручују да су спремни на ново изненађење.

- Опет нам је дошао веома моћан противник, Партизан, врхунски тим, са великим европским искуством. Ипак, подсетим бих да смо већ били потцењени раније, али смо прошли препреке и изненадили многе. Дакле, и против Партизана, поготово када играмо код куће, даћемо све на терену, где смо спремни да доставимо нови историјски резултат", рекао је тренер Сергеј Чеботари.

Генерални директор Сфинтула Петру Ојог признаје да је Партизан тежи противник од БАТЕ-а и Шкендије, које су могли да добију Молдавци.

- У овој фази сви тимови су јаки. Да, признајем, волели бисмо БАТЕ-а или Шкендије, када Партизан, према Трансфермартку, има много скупљих од нашег. Али већ је доказано, на терену не одлучује новац, већ играчи, а у сваком мечу без обзира на противника обе стране крећу са подједнаким шансама. И најбољи пример овога је наша победа против Шахтјора из Солигорска", рекао је Ојог и напомену.

- Има једна ствар, Сфинтул не излази на терену да изгуби", закључио је.

Сфинтул је клуб из Суручењија, села удаљеног 22 километра од главног града Кишињева. Због прописа УЕФА, Партизан неће гостовати у том селу које настањује нешто мање од 3.000 становника, већ ће играти у Кишињеву, највероватније на стадиону Зимбруа.

Тренер Сфинтула, Сергеј Чеботари, углавном располаже са домаћим играчима. Од странаца ту су му само тројица Украјинаца и по један фудбалер из Белорусије и Сенегала.

Африканац Сиди Сања има 30 година, школовао се у Сент Етјену, али је каријеру градио изван Француске. Играо је за норвешки Согндал, грчки Арис, португалску Мадеиру, грузијску Самтредију и литвански Паневезис, пре него што је стигао у Молдавију у марту ове године.

Белоруски нападач Роман Волков (33) исто је имао интересантну каријеру. Играо је за девет различитих белоруских клубова, укључујући и Нафтан и Минск, а у Сфинтулу је такође од марта ове године.

Комплетна вредност клуба, према процени специјализованог портала Трансфермаркта, износи 4.000.000 евра. Дакле, све и да Партизан прода Филипа Стевановића упола цене, а тренутно га вреднује 10.000.000 евра, и даље ће зарадити више него што Молдавци могу за целу своју екипу.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)