Невероватна гледанос Ла лиге: Број гледалаца утакмица шпанског првенства у свету порастао за више од 48 процената

Новости онлине

19. 06. 2020. у 10:30

Телевизијска гледаност утакмица шпанског фудбалског првенства, широм света,порасла је за више од 48 процената од како се Ла лига вратила у игру после тромесечне паузе због нове пандемије вируса корона, саопштило је руководство такмичења.

Невероватна гледанос Ла лиге: Број гледалаца утакмица шпанског првенства у свету порастао за више од 48 процената

ЕПА

У Шпанији су после паузе због пандемије поново је заживело на фудбалским теренима, али се игра, као и у већини Европе, без присуства публике. Да су се сви ужелели квалитетног фудбала говори податак да је скок гледаности био у свим деловима света, а у Африци чак 73 одсто.

У Азији су утакмице шпанске лиге испред ТВ екрана привукле 72 одсто више гледалаца него раније, пренос утакмица је био бесплатан.

У Европи је публика била заинтересована за утакмице Ла лиге56 процената више него раније. Највећи скок забележен је у Белгији, једној од ретких земаља која је сезону прерано завршила због пандемије.

Шпанија је такође имала веће рејтинге, уз раст од 12 процената.

Највеће интересовање било је за мечРеал Мадрида и Еибарома(3:1), изјавио је представник Ла лиге, а потом победа Барселоне над Мајорком (4:0) и тријумф Севиље над градским ривалом Бетисом (2: 0).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)