МНОГИМА СЕ ОВО НЕЋЕ СВИДЕТИ: Председник УЕФА открио за кога навија - у питању је један од чланова "велике четворке" југословенског фудбала

Новости онлине

19. 09. 2022. у 21:34

АЛЕКСАНДЕР Чеферин, председник УЕФА, открио је за који клуб навија.

МНОГИМА СЕ ОВО НЕЋЕ СВИДЕТИ: Председник УЕФА открио за кога навија - у питању је један од чланова велике четворке југословенског фудбала

Фото И. Маринковић

Током великог интервјуа за "Слободну Далмацију" на ту тему овај словеначки правник који се уздигао до позиције најмоћнијег човека европског фудбала рекао је најпре следеће:

- Отац није био неки љубитељ фудбала, а ја сам навијао за Хајдук (из Сплита), још увек сам симпатизер. Не знам зашто се одлучиш за неки клуб. Мени су се свидели играчи, а можда је то било и до боје дресова. Сећам се да ме тата водио, у Љубљани, на утакмицу Олимпије и Хајдука. Ја сам махао заставом Хајдука па је тата био мало нервозан ха, ха.

Разговор између новинара и Чеферина је даље текао овако:

Имате ли и данас још ту заставу?

- Ако је имам, вероватно је у родитељској кући. Имао сам постере играча Хајдука на зиду. Најдражи играч ми је био Златко Вујовић. Он је био играч испред свог времена. Од старије генерације волео сам Шурјака, Буљана... Не сећам се времена када је Облак играо у Хајдуку. Блаж Слишковић је био страшан играч. Није био толико брз као Вујовић који је био као бразилски Роналдо. У оној држави и заједничкој лиги у Словенији је много људи навијало или за Хајдук или за Звезду, остали за Олимпију.

Јесте ли напокон упознали Златка?

- Нисам још, требало је да дође на пријатељски сусрет Хајдука и Шахтјора на Пољуду, али није па сам разговарао само с његовим братом Зораном. Али чујем да делује тако спремно, да би и сада могао да игра.

Пратите ли и сада Хајдук?

- Пратим и причам некад о томе с Лукшом (Јакобушићем). Мислим да је добар председник, али није лако бити први човек Хајдука, велики је то притисак. У Сплиту сви исто све знају. Причао ми је шофер који ме возио како је у Сплиту у кафићу гледао утакмицу Хајдука и Истре. Прво су људи причали како Ливаја више не може, а онда су када је дао два гола причали: „Видиш, не може без Ливаје”. Ха, ха. И то говори о менталитету људи. Тешко да негде има већих емоција према неком клубу него према Хајдуку. Знам да су навијачи Ајнтрахта одлични, али ово овде је то нешто невероватно - истакао је Чеферин у разговору за "Слободну Далмацију".

БОНУС ВИДЕО: Навијачи Звезде се на оригиналан начин захвалили Милану Павкову за све

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

А САД, ДА УЧИМО ВРЛИНЕ СВЕТОГ САВЕ: Новинар хтео да провоцира Новака, није ни сањао шта ће Ђоковић да уради

А САД, ДА УЧИМО ВРЛИНЕ СВЕТОГ САВЕ: Новинар хтео да провоцира Новака, није ни сањао шта ће Ђоковић да уради

Новак Ђоковић се пласирао у финале Аустралијан опена десети пут у каријери, а уочи његове завршне овогодишње борбе за рекордну, десету гренд слем титулу Мелбурну, подсетио је Аустралију на нешто јако важно. Нешто што је заборавила, а већ јој је, давно, давно, рекао.

27. 01. 2023. у 22:07

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (0)

НОЛЕТОВ ЧАРОБНИ НАПИТАК: Еликсир којим Ђоковић започиње дан - једна намирница је кључна (РЕЦЕПТ)