РИЗИКОВАО СПОРТСКУ КАРИЈЕРУ ДА СПАСИ МАМУ: Донирао јој јетру, Роберт је херој коме се диви регион (ВИДЕО)

Novosti online

14. 08. 2022. у 17:49

ФУДБАЛЕР Цибалије из Винковаца, Роберт Перић-Комшић, одушевио је јавност. Он је одлучио да прекине фудбалску каријеру како би мами Љиљани спасао живот.

РИЗИКОВАО СПОРТСКУ КАРИЈЕРУ ДА СПАСИ МАМУ: Донирао јој јетру, Роберт је херој коме се диви регион (ВИДЕО)

ФОТО: Принтскрин/Јутјуб/Ла Афицион

Операција је срећом прошла добро, а Роберт се такође добро опоравља и ускоро би могао да се врати на терен.

- Богу хвала, све је прошло ок, и операција и опоравак. обоје смо добро, са сам готово спреман за повратак на терен, а мама је након 13 година борбе добила нови живот, рекао је Роберт четири месеца након компликованог оперативног захвата.

Он је почео да тренира, али још увек је поштеђен директних дуела. Међутим, припреме иду по плану и ускоро ће моћи да заигра.

Овом храбром 23-годишњаку је одстрањено 70 одсто јетре и није имао гаранцију да ће поново моћи да се бави фудбалом, али није размишљао о последицама, циљ је био да спасе најбитнију особу у свом животу.

- Имао сам потпуно јасну слику ризика, али у том моменту нисам размишљао о томе хоћу ли играти фудбал или не. Имао сам јасну мисију, да мама буде добро. Све остало су споредне ствари, каже Роберт.

У јавности је заслужено стекао статус правог хероја, али овај скромни младић истиче да ту улогу заслужује мама Љиљана.

- Мама је већи херој од мене. Не дај Боже никоме оно што је она проживела у протеклих 13 година. Имала је три неуспешне трансплантације са мртвог донора. Била је животно угрожена, стомак јој се пунио водом и било је питање дана... У тренутку када сам сазнао да су све опције исцрпљене спаковао сам ствари и одлетео за Истанбул.

Данас су обоје добро, мама се успешно опоравља.

- Мама мора да узима терапију, али то за њу није никаква новост. Мени су сви налази уредни, јетра је два месеца након операције била готово у потпуности регенерисана. Углавном, бежим од неке приче о херојству, учинио сам оно што би верујем учинио свако ко је одрастао у функционалној породици. Мени је мајка дала живот, ја сам њој продужио, рекао је Роберт за портал "Винкуља.хр".

БОНУС ВИДЕО: Пикси добитник златне повеље ФС Републике Српске

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом