"ДЕЛИЈЕ" ЗАБОРАВИЛИ СТЕ! Како је Пикси одбио да шутира пенал против Звезде

Новости онлине

29. 05. 2022. у 11:56

БУРА коју је изазвало велико финале Купа Србије и транспарент упућен селектору фудбалске репрезентације Србије, Драгану Стојковићу Пиксију, не престаje да силази са насловних страна медија.

ДЕЛИЈЕ ЗАБОРАВИЛИ СТЕ! Како је Пикси одбио да шутира пенал против Звезде

FOTO: M. Vukadinović

"Делије" су показале да нису пријатељски настројени према петој звездиној звезди.

- Никада није била твоја, ти никада ниси био наш. Деценијског потопа после тебе, сећа се сваки звездаш. Сајонара - писало је на транспаренту који се нашао на северној трибини.

Поводом догађаја огласио се и Владимир Цветковић, један од најбољих кошаркаша у историји Црвене звезде и бивши функционер фудбалског клуба из Љутице Богдана.

-  Пикси је велико српско, светско и Звездино име, не знам зашто је то тако. Он је Звездина звезда, заслужено. Ја само знам да је Пикси сваки меч у Звезди гинуо! Није битно да ли смо играли против неког европског клуба, или нашег нижелигажа. Увек је улагао себе, с правом је био један од најбољих, увек. Био је срчан играч позната је то ствар, то може да се провери. Пикси финале у Барију није хтео да игра. Знам то веома добро, сећам се тих дана. Тај циклус на путу ка европској титули био сам уз екипу, седео на клупи. Знам, да кад је Пикси ушао у игру у Барију, наши су се играчи следили. Одиграо је тај продужетак лежерно, а одбио је да пуца пенал. Против нас, против своје Звезде! То доста говори о његовом односу према клубу - рекао је Владимир Цветковић.

Подсећања ради, пре 31 годину, на данашњи дан, на стадиону "Свети Никола" у Барију, у финалу тадашњег Купа европских шампиона, Црвена звезда је одмерила снаге са Олимпиком из Марсеља. И славила после пенала.

ФОТО: ФСС

 

После 90 минута није било голова, а тренер Рајмонд Гуталс је у другом продужетку увео садашњег селектора Србије.

- Играо сам седам-осам минута. Било је неколико ситуација које су биле кобне и трагичне по Звезду. На срећу, није се десило - казао је својевремено Стојковић у документарцу "Пут радости - Како је Звезда покорила Европу", а онда описао шта се дешавало уочи пенал серије.

- Кад нам је (Гуталс) пришао, рекао је - шутираш ти, онда и ти. Ја питам због чега ја, а он каже: "Па ти си супер техничар. Свеж си..." Рекао сам му: "Нема шансе, нема теорије, шутирај ти..." Тако да сам одбио. Тако се завршила та прича, било је доста некоректно са моје стране. Тако је било, кад већ нисам играо утакмицу. Није било дилеме да шутирам пенал против Звезде - објаснио је Стојковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)