ДУШАН ВЛАХОВИЋ - "ПРАШЊАВИ ДИЈАМАНТ, УМРЉАН ОД СТАЈАЊА": Морао сам да га отерам са тренинга, није био нормалан

Новости онлине

19. 05. 2022. у 14:41

У четвртак увече ће уредник "Тутоспорта" Гвидо Вачаго заједно са Душаном Влаховићем представити књигу "Влаховић, прича без краја. Тако је рођен феномен".

ДУШАН ВЛАХОВИЋ - ПРАШЊАВИ ДИЈАМАНТ, УМРЉАН ОД СТАЈАЊА: Морао сам да га отерам са тренинга, није био нормалан

Фото: АП

Наравно, књига је посвећена српском репрезентативцу у којој се сведочи о његовој афирмацији у италијанској Серији А, кроз наступе у дресу Фиорентине и Јувентуса.

Објављене су приче и анегдоте које преносе Ћезаре Прандели, Панталео Корвино, Алберто Марангоне и други стручњаци који су пратили развој Влаховића, али се издвајају и изјаве Николе Миленковића, великог пријатеља и саиграча из Фиренце.

Ипак, посебно се издвајају речи Пранделија, који му је био тренер у Фиренци где је за 1.500.000 евра стигао још као дечак из Партизана.

"Влаховић је био као дијамант прашњав и умрљан од стајања и заборава. Било је довољно да га препознам, очистим и мало изгланцам да би почео да сјаји", изјавио је Прандели.

"Остајали смо сатима после групних тренинга на терену да бисмо радили индивидуално на побољшавању његових квалитета и како би меморизовао и аутоматизовао одређене покрете и реакције у датим ситуацијама. На крају бих ја увек морао да кажем: "Доста, Душане, идемо на туширање". А он је инсистирао да наставимо, као дечак: "Молим те, шефе, још једном да поновимо акцију, још један центаршут, још један напад на прву стативу, још један". На крају сам морао да му подвикнем да завршимо са тренингом јер није било нормално да траје пет сати", испричао је искусни стратег.

Миленковић је сведочио да је чак претио Влаховићу да ће остати без оброка уколико не заврши са радом у теретани, остајавши увек после свих.

БОНУС ВИДЕО: Ово су фудбалери са највећим зарадама

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РАЈОЛА ПРЕ СМРТИ ОСИГУРАО ХОЛАНДА: Познате две занимљиве клаузуле у уговору нападача Манчестер ситија