"РЕЋИ ЋУ ВАМ КО ЈЕ РОМАН АБРАМОВИЧ": Некада десна рука руског тајкуна отворила душу

Новости онлине

06. 03. 2022. у 14:47

Роман Абрамович је одлучио да прода Челси после 19 година у клубу.

РЕЋИ ЋУ ВАМ КО ЈЕ РОМАН АБРАМОВИЧ: Некада десна рука руског тајкуна отворила душу

ФОТО: АП

Руски тајкун је због санкција и блискости са Владимиром Путином приморан да прода све што има у свом власништву у Великој Британији, а Челси је напустио тешка срца.

Абрамович је чврсто везан за клуб којем је донео 21 трофеј у протеклих 19 година, а његова десна рука у Лондону био је холандски менаџер Пит де Висер.

Овај 87-годишњи Холанђанин је заслужан за многе велике трансфере које је лондонски тим завршио, а сада је одлучио да открије ко је заправо Роман Абрамович.

Његове речи ће многе шокирати јер је руског тајкуна представио као човека који је заиста феноменалан.

- Ово је велики ударац јер је он веома важан за клуб. Људи имају погрешну слику о њему. Новац га не занима, има га довољно и морам рећи, иако ће се наљутити, да је веома топла особа. Желим рећи ко је заиста Роман Абрамович", рекао је Де Висер за Алегемеен Дагблад и наставио је причу:

ФОТО: АП

 

- Роман никад није говорио за неки медиј и многи га виде као веома хладну особу. То ми смета јер он није такав. Осећам потребу да станем у његову одбрану. Он је човек са великим срцем, а чињеница да ће сав новац од продаје клуба донирати жртвама рата у Украјини то показује".

Де Висер се осврнуо на лични пример где га је Абрамович "купио" за читав живот. Помогао му је у најтежим животним тренуцима.

- Имао сам операцију на срцу, те рак једњака. Био сам дословно мртав. Назвао сам Романа да бих му саопштио како више не могу да обављам функцију скаута клуба и никад нећу заборавити шта ми је рекао. Саопштио ми је: 'Пит, потписћеш уговор на 10 или 20 година. На ивици си смрти и неко ти нуди такав уговор".

- Када чујеш такве ствари то ти да додатну снагу. Током опоравка ми је на располагање дао свој брод и хотел. Могу слободно рећи да ми је спасао живот", рекао је Де Висер.

Де Висер је као менаџер радио у бројним холандским клубовима, а тренерску каријеру је окончао 1993. године. Остао је у фудбалу и био је веома важна карика Челсија у периоду Романа Абрамовича.

БОНУС ВИДЕО: Станојевић о утакмици Партизан - Младост

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

НОВАК У ЗАГРЉАЈУ ЈЕЦИНЕ СУПАРНИЦЕ: Због овог сусрета горе мреже - Сан се данас остварио (ФОТО)