ЕКСКЛУЗИВНО: РИШАИРО ЖИВКОВИЋ У ЗВЕЗДИ! Српски шампион доводи холандског нападача српског порекла

З. ЋОРОВИЋ

20. 08. 2021. у 07:30

НА “Маракани” се спрема велики бум у завршници летњег прелазног рока. Како “Новости” ексклузивно сазнају, Црвена звезда је у завршним преговорима са Ришаиром Живковићем, холандским нападачем српског порекла.

ЕКСКЛУЗИВНО: РИШАИРО ЖИВКОВИЋ У ЗВЕЗДИ! Српски шампион доводи холандског нападача српског порекла

ПОНУДА Живковић (десно) Фото: ЕПА

Из холандских извора блиских играчу сазнали смо да ће Живковић овог викенда бити у Београду како би утаначио све детаље око преласка у Звезду.

Његов уговор са кинеским Чангчун јатаием званично истиче у децембру, али ће моћи и раније да се раскине, тако да би дошао као слободан играч.

ПРЕЗИМЕ УЗЕО ОД МАЈКЕ

РИШАРИО је рођен у холандском градићу Асену, његов отац је пореклом са острва Курасао и рано га је напустио. Остао је са мајком Миром од које је узео презиме. Везан је за деду, код кога је често ишао у Пирот. Желео је да игра за младу репрезентацију Србије, али су Холанђани извршили притисак и он је забележио девет наступа за младу селекцију “лала”.

 

Ришарио Живковић је важио за једног од најталентованијих европских фудбалера из генерације 1996.

Прошао је школу Гронингена, са 18 га је купио Ајакс у коме је одиграо седам мечева у првом тиму, док је у другом тиму "копљаника" играо две сезоне.

Био је на позајмицама у Виљему и Утрехту. Од 2017. до 2019. са успехом наступа за белгијски Остенде (50 мечева, 12 голова), одакле је отишао у Чангчун јатаи. Опет је два пута позајмљиван, прво у Шефилд јунајтед, па у Гванжу РФ.

После дужег лутања, Ришарио планира да се скраси у Звезди и оживи каријеру, уз помоћ тренера Дејана Станковића, кога изузетно цени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)