ИСПЛАТИЛО ЈОЈ СЕ ВЕЛИЧАЊЕ ОЛУЈЕ: Матеа Јелић биће једна од носитељки хрватске заставе на прослави годишњице етничког чишћења Срба

Novosti online

03. 08. 2021. у 16:51

ДОК српске шампионке у теквондоу носе заставу своје земље на церемонијама отварања и затварања олимпијских игара, хрватске то чине на прославама етничког чишћења.

ИСПЛАТИЛО ЈОЈ СЕ ВЕЛИЧАЊЕ ОЛУЈЕ: Матеа Јелић биће једна од носитељки хрватске заставе на прослави годишњице етничког чишћења Срба

Фото: ЕПА

Матеа Јелић је српској јавности постала позната по симпатичном признању да се кришом сликала са златном медаљом Милице Мандић из Лондона 2012, а затим и по селфију са најбољим спортистом света Новаком Ђоковићем, али је после освајања злата у Токију показала право лице.

Ова рођена Книњанка прво је најавила да ће злато прославити током обележавања "обљетнице" Олује.

Уследио је нови шок кад је Јелићева одржала говор и певала усташке песме на концерту познатог усташе Марка Перковића Томсона.

Цела ова прича достигла је врхунац јуче, када је млада Хрватица, иначе рођена две по године после "олује", добила званичан позив да учествује у паради којом хрватска држава прославља протеривање неколико стотина хиљада Срба са вековних огњишта.

- Јуче су ми рекли да сам позвана… Никад то не бих одбила. Велика ми је част поручила је Матеа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)