"НОВОСТИ" СА ПОРОДИЦОМ, ВЕРЕНИКОМ И ПРИЈАТЕЉИМА МИЛИЦЕ МАНДИЋ: "Наше дете све усрећило" (ФОТО)

Ђ. САМОИЛОВИЋ

27. 07. 2021. у 22:17

МАМА Весна и тата Предраг су на преласку из друге у трећу рунду деловали хладни као лед, али свима је било јасно да су на иглама у црвеним кожним фотељама.

НОВОСТИ СА ПОРОДИЦОМ, ВЕРЕНИКОМ И ПРИЈАТЕЉИМА МИЛИЦЕ МАНДИЋ: Наше дете све усрећило (ФОТО)

Foto: I. Marinković

Вереник Марко, наслоњен на шанк, испустио је тежак уздах, свестан да Милицу Мандић, његову дугогодишњу девојку, два минута деле од историјског успеха - другог олимпијског злата.

Пријатељи, тренери, клупски саборци из српске текводно меке, ТК Галеб, и старија сестра Јована, углас су викали "Хајде, Мицо", "Можеш ти то", убеђени да ће њихов глас отпутовати до Токија, на други крај света и нашој хероини дати прекопотребну искру сампоуздања како би се посао привео крају.

А онда су и тих 120 секунди, дугих као две године, у којима су смењивали стрепња због приласка Корејке Дабин Ли на 6:6, као и крици олакшања када је замах руком Милице у оклоп ривалке вратио тас на њену вагу, истекли, и означили да је време за славље српске теквондо породице, коју није спојила крв, већ љубав према овом борилачком спорту.

Скочили су једни другима у загрљај, Марко је истрчао напоље са бакљом, дим је преплавио просторију пуну радости у оквиру "Галеба", теквондо клуба који је изродио четири олимпијске медаље, срећа и понос због злата Милице Мандић на ОИ су избијали из сваког узвика пресрећних пријатеља, тренера и породице.

- Корејци су измислили теквондо, а ми смо га докторирали. Нека остане тако и за убудуће - еуфорично је констатовао Марко Ђуричић, вереник Мандићеве, за "Новости", које су биле на лицу места.

- Препоносан сам, ако су после прве златне медаље у Лондону неки сумњали да смо је узели случајно, сада смо потврдили квалитет и да смо земља спорта.

Сви би требало да буду срећни и поносни, као што смо и овде данас, сви који су губили живце са нама, нека се сада радују.

Пре почетка меча, тензија у просторији, не већој од 20 квадратних метара, могла је ножем да се пресече. Окупљени, подлегли сујеверју, инсистирали да све буде на свом месту као и пре првог меча, који је почео јуче око три сата после поноћи. Сви су били ту од почетка, није долазило у обзир да се иједан ударац пропусти.

У ЧЕТВРТАК У СРБИЈИ

ТИЈАНА Богдановић и Милица Мандић, две српске освајачице медаље, враћају се у четвртак са Олимпијских игара. На аеродрому "Никола Тесла" са остатком теквондо експедиције би требало да буду око 8.20.

По једна виљушка на столу до зида и на оном у трећем реду, Маре седи ту, Урош ту, нико да не мења позицију. Показало се, на крају, да је тактика упалила.

- Не знам шта бих рекао, ми смо у овом тренутку, вероватно, најсрећнији родитељи у земљи, много смо поносни на наше дете. Ово је историјски успех, две освојене златне медаље, то је нешто невероватно, понестаје ми речи које бих могао да изговорим. Мислим да је ово вишњица на шлаг оне торте, круна краљевске каријере - рекао је Миличин отац, Предраг Мандић, за наш лист, сузних очију из којих није потекла радосница.

Признао је Пеђа да није имао снаге да од самог старта прати пут његове мезимице ка репризи успеха из Лондона 2012. Прикључио се тек на крају полуфинала и одао признање супрузи Весни, која је стоички издржала све - од симултанке против Кенијке Огало, преко преокрета против Пољакиње Коваљчук, па до последње секунде меча са Корејком Ли.

- Не могу да кажем да сам знао да ће да узме злато, али сам знао да ће да да све од себе. Морам да признам, три борбе нисам гледао, тек крај треће и финале. Много емотивно и тешко то преживљавам све то, супруга је знатно храбрија. Нешто ми је од горе рекло, као пред Лондон да ће да оде до злато, финале сам гледао релативно миран и сигуран да ће освојити - казао је Мандић сениор.

Са друге стране, мама Весна није била много речита. Еуфорична, само је рекла неколико реченица и наставила да слави.

- Милица је на крају све показала, немам ја шта да причам. То не може да се каже, за Милицу, не знам шта да кажем, почела је са златом и са њим завршила, не може боље - савршено је поентирала мајка наше златне Милице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)