"ОВО ЈЕ ПОКУШАЈ ПУЧА": Марко Пантелић сменио Бјековића и још четворицу чланова ИО ФСС

Novosti online

24. 05. 2021. у 13:22

БУКТИ рат у ФСС, а епилог су смене које су данас званично објављене.

ОВО ЈЕ ПОКУШАЈ ПУЧА: Марко Пантелић сменио Бјековића и још четворицу чланова ИО ФСС

ФОТО: ФСС

ОД 13 часова почела је седница Извршног одбора ФС Србије, а Марко Пантелић, вршилац дужности председника савеза сматра је нелегалном. 

Пантелић је донео неколико одлука које су објављене на сајту ФСС-а. ВД председника ФСС-а разрешио је функције члана Извршног одбора ФС Србије Бранка Стојаковића, Ненада Бјековића, Марјана Рнића, Душана Мракића и Драгана Илића.

Док је за чланове Извршног одбора ФС Србије до истека преосталог мандатног периода Пантелић је именовао: Јован Теодосић, Југослав Југовић, Давор Јевремовић и Зоран Лекић. Овим поводом заменик председника ФСС Марко Пантелић изјавио је:

- Данас у 13,00 у Спортском центру ФСС на делу је покушај својеврсног пуча како би се одржала нелегитимна седница Извршног одбора Фудбалског савеза Србије. По Статуту ФСС седницом могу да председавају само председник, заменик председника или почасни председник ФСС, а како сам седницу ИО ФСС као одговорно лице заказао за четвртак, 27. маја, јасно је да су појединци на овај начин грубо злоупотребили Статут ФСС у намери да спрече промене које су неминовне. Ја као одговорно лице у систему Фудбалског савеза Србије нећу одустати од борбе да се фудбал и поједини органи ФСС очисте од оних који су га злоупотребили само за своје уске интересе. Све што радим чиним за боље сутра српског фудбала и покушаји као што је овај неће ме спречити да истрајем у борби за чистији, праведнији и бољи фудбал у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)