БАЈАГА НА "ТАШМАЈДАНУ": Рокери заказали велики концерт 16. јула на београдском стадиону, на свирку само уз негативан тест на корону

М. Ћунковић

18. 05. 2021. у 11:15

БАЈАГА и "Инструктори" заказали су велики београдски концерт за 16. јул на "Ташмајдану".

БАЈАГА НА ТАШМАЈДАНУ: Рокери заказали велики концерт 16. јула на београдском стадиону, на свирку само уз негативан тест на корону

Фото Марина Пешић

После дуге концертне суше, изазване пандемијом ковида 19, легендарни бенд се враћа тамо где је одржао чувени кишни концерт 1985. Млађе генерације памте спектакл из 2002. када је промовисан албум "Змај од Ноћаја".

- После прошлогодишњег наступа на истом месту пред празним стадионом, сада ћемо засвирати пред нашом публиком - кратко најављује Бајага.

Пред наступајући, "прави" концерт, упитан да ли он има везе са најавама заменика градоначелника Београда око једног експерименталног концерта у Дому омладине и једног на "Ташмајдану", менаџер Бајаге и "Инструктора" Драгослав Гане Пецикоза истиче да нема, и да је све ствар личне организације менаџмента бенда.

- Стопостотно ћемо испунити све епидемиолошке мере које, у том тренутку, буду прописане - наглашава за "Новости" Пецикоза.

ПЕВАЈУ И СЕВЕРИНА, ВЛАТКО, "ГОБЛИНИ"...

КОНЦЕРТ Бајаге и "Инструктора" је само један од оних које је дирекција "Ташмајдана" заказала за наредни период. Сезону би требало да отвори "Ноћ Џеја Рамадановског" 29. маја, да би уследили концерти "Гоблина" (18. јун), Северине (26. јун), Дарка Рундека (2. и 3. јул), а после Бајаге и "Инструктора" планирано је да наступе и Влатко Стефановски (30. јул), Масимо Савић (31. јул), Драган Маринковић Маца са својом представом (1. август), "Хладно пиво" (20. и 21. август), уз "Ноћ музике" 27. августа. Ништа од тога, међутим, засад није сигурно, све зависи од епидемиолошке ситуације и у том тренутку прописаних мера.

- Ко је вакцинисан и ко је прележао корону, улази са потврдом, а поред тога ће, на лицу места, по приступачној цени бити организовани брзи тестови на улазу. Набавићемо их, највероватније, у сарадњи са "Егзит тимом". Људи из "Егзита" ће за то бити задужени на свим фестивалима у Србији у наредном периоду.

Пецикоза додаје да, уколико све буде спроведено како је планирано, нема потребе да капацитет "Ташмајдана" буде смањен у односу на уобичајени, јер ће концерту неће бити оних који су заражени короном.

- Цена улазнице би требало да буде попут уобичајене за Бајагине концерте - наводи менаџер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)