ВЕЛИКАНИ ВЕЧНО ЖИВЕ, А ОН ЈЕ БИО ГРОМАДА ОД ЧОВЕКА: Краљевчани се опростили од свог славног суграђанина Тозовца

Г. ЋИРОВИЋ

08. 04. 2021. у 22:51

КОМЕМОРАТИВНИМ скупом у свечаној сали краљевачке Градске управе, и становници града на Ибру на пригодан начин опростили су се од недавно преминулог Предрага Живковића Тозовца, легендарног певача, композитора и хармоникаша, рођеног Краљевчанина, који је током дугогодишње плодне каријере подарио неке од најлепших и незаборавних народних песама.

ВЕЛИКАНИ ВЕЧНО ЖИВЕ, А ОН ЈЕ БИО ГРОМАДА ОД ЧОВЕКА: Краљевчани се опростили од свог славног суграђанина Тозовца

Фото Г. Шљивић

- Био је и остао Краљевчанин, а за све што је урадио за свој родни град у којем је завршио основну школу и гимназију бар мало смо му се одужили звањем почасног грађанина - рекао је, поред осталог, др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

У присуству пријатеља, познаника и поштовалаца, од Тозовца су се опростили и његов школски друг др Милан Матијевић и естрадни уметник Новица Неговановић, Тозовчев дугогодишњи пријатељ, колега и сарадник.

Раша Павловић и Новица Неговановић, Фото Г. Шљивић

- Када оде једна оваква громада од човека, схватите да великани заиста вечно живе. Све што бих рекао за нашег Тозу биће мало. Био је посебан, понос овог града, сви смо тежили да будемо слични њему. Изгубили смо најбољег, Тоза је непоновљив - рекао је Неговановић.

- Много смо се дружили, сећам се "Калемегданске терасе" где смо се после концерата окупљали. Ту је певао Звонко Богдан, волели смо да га слушамо. Ту су обавезно били и Тома Здравковић, Недељко Билкић... Певаћемо Тозовчеве песме, нећемо га заборавити!

У музичком делу наступио је Неговановићев син на хармоници, а потом су он и Раша Павловић а капела отпевали стихове Тозовчеве песме "У Мораву цуре загазиле"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)