СТЕФАН МИЛЕНКОВИЋ И РОК ГРУПА ВАН ГОГ: Несвакидашњи спој рока и класике вечерас у емисији Студио на РТС1 (ВИДЕО)

Милан Ћунковић

03. 04. 2021. у 15:38

- ИЗАЗОВ је наћи адекватну енергију - са једним инструментом који је стар 250-300 година парирати енергији електричних инструмената. То је музика која има друге фреквенције, и ту морам да нађем баланс, јер тај звук мора да се поклопи - каже Стефан Миленковић, који је први експеримент тог типа извео са чувеним британским бендом „Гориллаз", када је уз њих водио гудачки оркестар са универзитета Џулијард.

СТЕФАН МИЛЕНКОВИЋ И РОК ГРУПА ВАН ГОГ: Несвакидашњи спој рока и класике вечерас у емисији Студио на РТС1 (ВИДЕО)

ФОТО: Ђорђе Баруџија

Група Ван Гог извешће неколико својих највећих хитова у новим, другачијим аранжманима, а Звонимиру Ђукићу Ђулету и групи Ван Гог ће се на сцени придружити виртуоз Стефан Миленковић, који ће својим невероватним умећем на виолини дати потпуно нови звук легендарним рок хитовима.

ФОТО: Ђорђе Баруџија

- Потребно је наћи неки други глас виолине, други израз, а да је то и даље виолина а не нешто што се морфује у неки други инструмент. То све да се повеже за мене је изазов. Није немогуће али је тешко, и због тога ми се и допада - рекао је поводом ове необичне сарадње Стефан Миленковић.

Ево кратког инсерта из вечерашње емисије Студио, који дочарава како је реализована сарадња Стефана Миленковића са популарним домаћим рок бендом.

Вечерашње издање емисије “Студио” биће права посластица за љубитеље добре музике: Три велике регионалне звезде и један светски познати витуоз на виолини, укрстили су гласове, ноте, инструменте и енергију.

Како све то изгледа и звучи, видећете вечерас, у 21 сат на РТС1 у музичком шоу програму Студио: уз рок бенд Ван Гог и прослављеног виолонисту Стефана Миленковића , своје хитове и нове композиције изводиће и музичке легенде региона Петар Грашо и Тончи Хуљић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)