ОСТАВКЕ У САВЕТУ "ЏЕЗ ФЕСТА": Потрес у врху музичке манифестације у Ваљеву

Б. П.

19. 03. 2021. у 10:12

ПРЕДСЕДНИК Савета "Ваљево џез феста" Александар Урошевић и члан тог тела Миодраг Пешић, поднели су оставке, јер градско руководство није подржало њихов концепт да ова манифестација буде позната искључиво по врхунском програму и музици.

ОСТАВКЕ У САВЕТУ ЏЕЗ ФЕСТА: Потрес у врху музичке манифестације у Ваљеву

Фото "Џез фест"

Истичу и да су се челници града Ваљева определили за комерцијализацију џез фестивала, чиме се руши концепт и традиција манифестације, дуга 36 година.

Навели су и да њихов предлог да Иван Теофиловић буде уметнички директор фестивала нису подржали градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и члан Градског већа задужен за културу Ненад Патијаревић.

Истичу да су, иако се ради о тотално два различита концепта, били спремни за разговор и компромис, да је градоначелник инсистирао да се нађе неки вид сарадње, да они остану у Савету "Ваљево џез феста", али да уметнички директор буде Милан Ђурђевић, фронтмен групе "Неверне бебе".

- Милан Ђурђевић је пре две године био уметнички директор, познат нам је његов концепт естрадизације "Ваљево џез феста" и ми у томе нећемо учествовати - рекао је Александар Урошевић. - Пешићева и моја оставка потпуно су небитне, наш задатак је био очување традиције и унапређење фестивала, али не тако да се подилази публици и да се изгуби оно по чему је познат широм света. Циљ нам је био да се начини неки баланс, да овај фестивал остане уметнички. Не можемо да подржимо концепт естрадизације и популаризације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића