КАД ЈЕ МОГАО МРКА, МОГУ И ЈА: Дијета Ане Бекуте уз коју је смршала 12 кг за три месеца залудела је све

Novosti online

07. 03. 2021. у 23:18

МНОГИ се питају како је Ана Бекута успела да смрша, а певачица је дала одговор на то питање, откривши притом и све остале детаље трансформације која без снажне мотивације не би била могућа.

КАД ЈЕ МОГАО МРКА, МОГУ И ЈА: Дијета Ане Бекуте уз коју је смршала 12 кг за три месеца залудела је све

Фото: Инстаграм

- Петог фебруара ове године, ето памтим и датум, решила сам да се ухватим у коштац са килограмима - у највећој мери, из здравствених разлога. Приметила сам да теже дишем, да ме гуше килограми - испричала је Ана која је пре дијете имала повишен холестерол и хипертензију.

- Радовало ме је то што публика мени није замерала вишак. А ја нисам патила због тога, просто нисам имала ни времена да се на тај начин обраћам себи у огледалу јер било је много посла - истакла је Ана која је поручила да јој ни породица није сугерисала да треба да ослаби јер је она "својим најближима увек лепа".

Њен партнер Милутин Мркоњић, одиграо је важну улогу у целој причи.

- Милутин је пре мене ослабио и он је заправо, једним делом, био мој мотив. Размишљала сам: “Кад може он, могу и ја". Његов начин био је да преполови порције - нагласила је.

А начин Ане Бекуте био је "боди концепт" који је осмислила Клаудија Адеми, стручњак за поремећаје у исхрани. Концепт је подразумевао да је певачица имала дневно пет оброка, три главна и две ужине, да је јела стриктно на три сата, да није користила со, да је као зачине употребљавала бибер и кукуркуму и то увек заједноједно, да је храну спремала на маслиновом уљу, а кромпир избацила из јеловника, да је сваког дана пила 1,5 литара воде и доста чаја од раставића, као и да је конзумирала млечне производе без лактозе због алергије.

Кључан део Анине дијете било је црвено бобичасто воће којим је започињала дан, али и остале врсте воће са ниским гликемијским индексом (попут кивија) које смањују жељу за слаткишима и држе под контролом ниво шећера у крви.

- Четвртак је био детокс дан који је почињао стандардним доручком, а онда сам на свака три сата јела или лубеницу или ананас - наставила је Ана.

- За три месеца је отишло 12 килограма, али је после ишло мало спорије. Отприлике, два и по до три килограма месечно - поручила је певачица и додала - Осећам се јако добро, здраво. Крвна слика је никад боља, а с обзиром на то да сам се мучила са холестеролом, сада немам тај проблем, а таблету за притисак сам преполовила.

Ана која активно тренира 10 година, нагласила се да сада има енергије за све.

- Мршавост је достижна. И, ево, ја нисам још мршава, мршава, али идем полако ка томе, не журим. Сви знају да имам 60 година, а жене у шездесетим морају да бирају између задњице и лица, то је давно рекла Катрин Данев - поручила је Ана.

(Блиц жена)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)