ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ О СЛУЧАЈУ КОЈИ ЈЕ ШОКИРАО СРБИЈУ: Не постоји оправдање за такав злочин!

Novosti online

17. 01. 2021. у 18:48

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ О СЛУЧАЈУ КОЈИ ЈЕ ШОКИРАО СРБИЈУ: Не постоји оправдање за такав злочин!

Др Даница Грујичић / Фото Н. Скендерија

ДОКТОР Даница Грујичић огласила се поводом случаја о ком бруји Србија.

Након што је глумица Милена Радуловић оптужила свог професора Мирослава Мику Алексића за злостављање, многе јавне личности имале су шта да кажу на ову тему.

- Велико хвала за храброст и снагу коју си показала Милена Радуловић. Обрачунати са са личним страховима и траумама је подвиг! Ово је велики подстрек за све жртве сваког монструма. Свако ко је претрпео било какву трауму мора да зна да није сам и да постоји механизам како да се суочи са тим, кроз породицу, кроз друштво и кроз институције. Борба са педофилијом и силоватељима мора бити брутална и без изузетка, било да се ради о јавној личности или анонимусу. Нажалост, често жртве због осуде појединаца у друштву потискују то у себи. Слично је као и са болеснима. Уместо да стид и кривицу носе почиониоци, то се пребацује на жртве, осамљују се и носе то у себи или се боре сами са собом. Не постоји оправдање за такав злочин, поготово што је ово урађено у институцији која је радила се децом и очигледно рађено систематски, искоришћавајући поверење деце. Деца која проживе овакве страхоте или жене које проживљавају насиље морају знати да постоји решење и ми сви заједно сваки пут морамо дићи глас за њих и макар тада их заштитити. Драго ми је да видим да је једна млада особа успела да се избори сама са собом, да охрабри друге жртве и да упали рефлектор на наше друштво и осветли злочин! НИСИ САМА! - написала је на Инстаграму Даница Грујичић.

Подршку Милени су пружиле бројне колеге, али и познате личности са српске естраде, које су згрожене оним што се десило.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Мирослава Алексића због постојања основа сумње да је извршио кривична дела силовање и недозвољене полне радње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)