ДА ЛИ ЋЕ ЕСТРАДА ДА ОДУВА КОРОНУ? Ресторани, клубови и хотели у Србији са резервом планирају дочек Нове године

М. Ћунковић

23. 12. 2020. у 15:21

ДОК су се, у редовно време, наступи за дочек Нове године заказивали подоста унапред, вирус корона је потпуно пореметио планове свима, па ни недељу дана пред долазак 2021. није извесно да ли ће и под којим условима бити организован дочек на бројним местима у земљи и региону.

ДА ЛИ ЋЕ ЕСТРАДА ДА ОДУВА КОРОНУ? Ресторани, клубови и хотели у Србији са резервом планирају дочек Нове године

Дејан Петровић / Фото Д. Карадаревић

Сви су у неизвесности - певачи, организатори, публика, и сви очекују да држава каже своје, односно да донесе коначну одлуку везану за најлуђу ноћ.

По интернету се могу видети праве, али и лажне најаве "дочека 2021. године", иза којих се, заправо, крију информације везане за дочек 2020, и певаче који су тада наступали. Један од звучнијих дочека сада је заказан у "Пјевић ивент центру" на Златибору. Тамо би 31. децембра требало да наступе Џенан Лончаревић и трубач Дејан Петровић са својим "Биг бендом", а за репризу, 1. јануара, Дарко Лазић и његова кума Андреана Чекић. Обе вечери би подршка требало да буде ужички "Нострадамус бенд". Цена за дочек је 90 евра, а за репризу 30 евра. У цену су урачунати храна и домаће пиће.

- То је договорено много раније, још пре короне - истичу из "Пјевић ивент центра" за "Новости". - Све ћемо да реализујемо у случају да Влада Републике Србије дозволи одржавање, односно, лаички, ако "пусте" Нову годину. У супротном, нема ништа од тога. Људи доста зову за резервације, то је њихова индивидуална одговорност. Околности су им предочене унапред - треба да буду спремни да то, можда, неће бити одржано. У том случају новац би им био враћен, то је назначено и на улазницама.

Како нам је речено, људи доста зову, и то не само из Србије, већ и из Босне и Херцеговине, па гастарбајтери из Немачке, Швајцарске, Америке, али су, у складу са ситуацијом, и поприлично скептични.

- Треба да уплате за нешто што је имагинарно. Сви размишљамо да треба да се вратимо у породицу са неког таквог догађаја.

Сам простор је поприлично велики.

- У срећна времена, ту су могле паралелно да се организују, у исто време, две велике, праве српске свадбе - уз осмех кажу организатори.

Док су се Златиборци упустили у неизвесну авантуру, власници два београдска ресторана "Холивуд", на Лединама и на Вождовцу, сачекаће дефинитивне мере.

- На Лединама би требало да наступи Радиша Трајковић Ђани, а на Вождовцу Петар Митић и Ивана Павковић - наводе из "Холивуда" за наш лист. - Чекамо, међутим, да видимо шта ће до петка да се одлучи. Неке колеге су пустиле карте, па дочека ако буде - буде. Ми нисмо хтели тако да радимо. Одлука се, дефинитивно, доноси касно, али, шта је, ту је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)