"КАО ДА ВАМ НЕКО РАЗДВАЈА КОСТИ" Новинарка РТС-а о личној борби са короном - Била сам позитивна месец дана, умор осећам и даље

Новости онлајн

30. 11. 2020. у 17:20

КАО ДА ВАМ НЕКО РАЗДВАЈА КОСТИ Новинарка РТС-а о личној борби са короном - Била сам позитивна месец дана, умор осећам и даље

Фото: Принтсцреен/РТС

- УМОР на који се сви жале имам и данас, брже се задишем, заморим и у појединим деловима дана осетим малаксалост. Фали ми даха и фали ми снаге - каже о свом искуству са корона вирусом новинарка и водитељка РТС-а Сања Драгићевић Бабић.

У емисији "РТС ординација" Сања Драгићевић Бабић каже да је била позитивна од 8. јула до 9. августа. Умор на који се сви жале има и данас.

Према њеним речима, то није осећај као кад си уморам и када радиш, то је последица корона вируса и лекари су рекли да је то нормално.

- Причала сам са пријатељима који су такође прележали ковид-19 и имали лакши облик и они такође кажу да имају те симптоме и дан данас. Остало је све у реду. Срце, плућа и бубрези су добро и то је оно на шта треба да се обрати пажња - поручује Сања Драгићевић Бабић.

Каже да је све почело тако што је једно дошла на посао у Јутањи програм да води емисију и рекла колегама да се не осећа добро. Претходно вече је имала главобољу, али је то повезивала са стресом и послом јер је претходних дана радила дупло.

- Пре него што сам отишла у студио неко од колега је узео парфем и каже - леп је. Ја кажем ништа не осећам. Можда је проблем са синусима, помислим. После емисије сам урадила антитела која су показала да сам позитивна - објашњава новинарка РТС-а.

Додаје да је на Бањици, која је тада била ковид болница, испитала плућа, крвну слику и све што је потребно, а пи-си-ар је био негативан.

- Два пута ми је ПЦР био негативан, а антитела су показивала позитиван резултат. Само један дан сам имала температуру 37,4. У међувремену сам изгубила и чуло укуса, главобољу сам имала још један дан и плитак дах који је трајао месец дана - наглашава Бабић.

Два пута је радила скенер плућа и била су у реду. Безвољност, малаксалост, бол у мишићима и костима, су главни знаци корона вируса.

- Вероватно нема особе која није прележала грип али ово са тим не може да се пореди. Ово је као да вам неко раздваја кости - истиче водитељка.

Терапију је користила код куће и то Це витамин од 1.000 један ујутро и један увече, хемомицин антибиотик, цинк, доста воћа и поврћа.

Сања Драгићевић Бабић истиче да је кандидат за донирање плазме и да ће то урадити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)