Концерти за људе на рубу глади ПРОЈЕКАТ ЛАЈФ СТРИМ НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ ОД 3. ДО 6. СЕПТЕМБРА

С. Бајић

субота, 08. 08. 2020. у 05:00

Концерти за људе на рубу глади ПРОЈЕКАТ ЛАЈФ СТРИМ НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ ОД 3.  ДО 6. СЕПТЕМБРА

Егзит тим

ФЕСТИВАЛ "Егзит" и Светски програм за храну Уједињених нација организују од 3. до 6. септембра на Петроварадинској тврђави пројекат "Лајф стрим" како би помогли милионима људи широм планете, који су због пандемије короне дошли на руб екстремне глади.

Реч је заправо о концертима великих светских и регионалних музичких звезда на простору легендарне "денс арене", а милионска публика моћи ће да их гледа преко интернета. Посебан сегмент пројекта, како истичу у "Егзит тиму", биће посвећен представљању туристичких знаменитости Новог Сада и Србије публици широм планете.

- Како се вирус корона шири читавим светом, пандемија ствара све веће проблеме, посебно међу онима који се налазе на првој црти климатских промена, борећи се са честом сушом, олујама и поплавама које отежавају производњу хране, погоршавају глад и гурају људе дубље у сиромаштво - истичу у "Егзит тиму". - С обзиром на то да ће пандемија довести чак 270 милиона људи у проблем екстремне глади, пре краја 2020. године, што је повећање од 80 одсто у односу на годину раније, последице ће бити најсуровије за оне који су већ рањиви.
Директор фестивала Душан Ковачевић наглашава да је изузетна част успоставити сарадњу са тако значајном хуманитарном организацијом као што је Светски програм за храну Уједињених нација, која сваке године спасава животе милиона људи широм света:
- Ова година била је тешка за све, али чак и у оваквим временима морамо пронаћи снаге да урадимо све што је у нашој моћи како бисмо помогли онима који су најрањивији.
И ФЕСТИВАЛ, И ПАНЕЛ
ПРОЈЕКАТ "Лајф стрим" ће бити реализован као четвородневни онлајн фестивал, уз директни пренос са "денс арене", а током наступа извођача емитоваће се видео-материјали и поруке које говоре о заштити околине и кризи глади. Поред музичког фестивала, припрема се и међународни панел о проблемима глади у свету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)