БЈЕЛОГРЛИЋ УГОСТИО НА АВАЛИ ДЕЛЕГАЦИЈУ ФИЛМСКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ: Уз филм Тома, снимамо и серију

В.Н.

петак, 07. 08. 2020. у 08:01

БЈЕЛОГРЛИЋ УГОСТИО НА АВАЛИ ДЕЛЕГАЦИЈУ ФИЛМСКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ: Уз филм Тома, снимамо и серију

Фото Моника Хусар

ДЕЛЕГАЦИЈА Филмског центра Србије, предвођена директором Горданом Матићем, посетила је прекјуче екипу која снима биографски филм и серију "Тома", о највећем боему југословенске народне музике Томи Здравковићу.

Филмски центар Србије подржао је овај пројекат пре две године, на конкурсу за суфинансирање производње домаћих играних филмова. Тог дана снимало се у хотелу "Авала", на истоименој планини, који је "глумио" чувени београдски хотел "Бристол", из седамдесетих година прошлог века. Гости су присуствовали снимању сцене у којој су кадар поделили главни глумац Милан Марић и Александар Стојковић.

- Биографски филмови су увек популарни, сигуран сам да ће и овај имати своје место пред публиком - рекао је Гордан Матић. - Корона је све прекинула, али ова упорна екипа ради на филму из све снаге, најбоље што може у овим условима. Желимо да осете да смо ту, да их нећемо оставити и да ћемо помоћи у свему што можемо.

Филм и серија снимаће се око 10 недеља на разним локацијама у Србији (Ваљево, Београд, Авала, Перлез, Тара, Баранда, Панчево, Пријепоље, Долово, Зрењанин), а премијера је планирана за почетак 2021. У овом амбициозном пројекту, играју и Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Мирјана Карановић, Бода Нинковић...

- Обично се прво направи серија, па се из ње извуче филм - казао је продуцент Драган Бјелогрлић, који уз Зорана Лисинца режира "Тому". - Овде је прво направљен сценарио за филм, па је онда стигла понуда за серију. Ми смо онда филмски сценарио проширили. Генерално, серија ће бити много више биографска и бавиће се Томиним животом више хронолошки, док ће филм имати своју јасну причу која ће бити усмерена више на последњу годину његовог живота и његово одбијање да се лечи. Из те 1991. године ћемо се враћати у Томину прошлост.

СНИМАЊЕ Детаљ са сета, Фото Моника Хусар

Филм ће приказати саме почетке и врхунац славе незаборавног српског певача и композитора, љубави које су га инспирисале приликом стварања неких од највећих хитова, као и однос са пријатељима које је имао у уметничком миљеу тадашње Југославије - Силваном Арменулић, Драганом Николићем, Предрагом Живковићем Тозовцем, Лепом Лукић, Бором Тодоровићем, Зораном Радмиловићем...

- У овој улози изазов и уживање иду једно уз друго - нагласио је Милан Марић, који глуми Тому.

- Почев од физичке трансформације, а нарочито имајући у виду колико он значи овом друштву и колико људи воле његове песме. И због тога што се Тома и његови стихови и мелодије доводе у везу са духом једног давно прохујалог времена, које је одисало посебношћу и љубављу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)