ЈУБИЛЕЈИ КАД ПРОЂЕ КОРОНА: У Краљеву одложени Џезибар И Стрит арт фестивал

Г. ЋИРОВИЋ

четвртак, 06. 08. 2020. у 11:17

ЈУБИЛЕЈИ КАД ПРОЂЕ КОРОНА: У Краљеву одложени Џезибар И Стрит арт фестивал

Фото: КЦ Рибница

ЗБОГ епидемилошке ситуације и мере забране окупљања, јубиларни, десети по реду Међународни џез фестивал "Џезибар" и такође јубиларни, десети фестивал алтернативних уметности "Стрит-арт" одложени су до даљег.

Из краљевачког Културног центра "Рибница" који је организатор ових престижних и веома популарних фестивала, поручују да иако су одложени, "Џезибар" и "Стрит-арт" нису и дефинитивно отказани, мада су мале шансе да ове године буду одржани у ранијим форматима.

- Пратимо епидемилошку ситуацију и пратимо смернице и градског и државног Кризног штаба. У овом тренутку фестивали су одложени и чекају да се смири епидемија корона вирусом како би њихово одржавање било потпуно берзбедно и за учеснике и за посетиоце – каже Марија Грабовац из КЦ "Рибница".

Како би култура такође задала ударац ковиду-19, у овој установи одлучили су да, док то временске прилике буду дозвољавале, уместо у својој галерији, изложбе организују на платоу испред Културног центра у Рибници.

- Нама је посебан проблем што смо у директном контакту са публиком, са посетиоцима – истиче Ана Јеротијевић из ове установе. - Зато ћемо изложбе организовати на отвореном уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)