ЧУДЕСНИ СВЕТ БАЈКИ: Од 31. јануара, у Новом Саду и Београду, Кинески фестивал светла

С. Б.

29. 01. 2022. у 09:24

КИНЕСКИ фестивал светла у Србији, уз чаробну инсталацију лампиона, којим се у Србији званично прославља кинеска Нова година, у свом четвртом издању од 31. јануара до 13. фебруара обасјаће Нови Сад и Београд.

ЧУДЕСНИ СВЕТ БАЈКИ: Од 31.  јануара,  у Новом Саду и Београду, Кинески фестивал светла

Фото Ђ. Томић

Традиционалну светлосну чаролију у новосадском Лиманском парку и Сава променади у Београду, који ће светлети уз кинеске змајеве, магичне јелене, чаробне рибе, лептирова крила и газилице (активирају их посетиоци плешући по њима) организује "Балканополис центар за модерну традицију", под покровитељством Владе Републике Србије, Новог Сада и Београда, као и подршку Амбасаде Народне Републике Кине у Србији.

Иницијатор и оснивач фестивала, наш истакнути уметник Слободан Тркуља, који ужива велику популарност у Кини и ради на културној размени између две земље, наглашава да овогодишњи фестивал доноси још више радости и светлости, као и бројне новине.

- И ове године ћемо уз фантастичне светлосне инсталације дочекати кинеску Нову годину у Београду и Новом Саду и на тај начин допринети још већем зближавању народа Србије и Кине, које вежу традиционално пријатељство и изузетно блиски односи - каже Тркуља.

- Радује ме што се традиција наставља и што све више људи привлачи шарена поставка која подсећа на свет кинеских бајки. Кинески фестивал светла ће и овог пута бити права прилика да са породицом и драгим пријатељима прошетате и на сигуран и безбедан начин посетите свет креативне игре светла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима