ПУБЛИКА УЖИВАЛА У МУЗИЦИРАЊУ: Завршен 23. новосадски џез фестивал у Српском народном позоришту

С. Б.

29. 11. 2021. у 17:51

ЏЕЗ се вратио у Нови Сад. То потврђују и организатори овогодишњег, 23. по реду Новосадског џез фестивала, на којем су у Српском народном позоришту, од 25. до 28. новембра, наступили неки од најпопуларнијих састава и светски прослављених музичара регионалне џез сцене.

ПУБЛИКА УЖИВАЛА У МУЗИЦИРАЊУ: Завршен 23. новосадски џез фестивал у Српском народном позоришту

В Величковић

ЏЕЗ се вратио у Нови Сад. То потврђују и организатори овогодишњег, 23. по реду Новосадског џез фестивала, на којем су у Српском народном позоришту, од 25. до 28. новембра, наступили неки од најпопуларнијих састава и светски прослављених музичара регионалне џез сцене. Они су, како истиче Јелена Галетин из организационог тима, у четири фестивалске вечери, љубитељима џеза донели прегршт добре енергије и заједно прославили враћање музичких сладокусаца у концертну салу и праћење џеза уживо.

- Овогодишње издање Новосадског џез фестивала изазвало је велику пажњу публике, јер се за концерте тражила карта више, с обзиром на то да је прошле године фестивал због епидемиолошке ситуације одржан „он лајн“ – истиче Галетинова.- Модеран, класичан, несвакидашњи и квалитетан џез на сцену Српског народног позоришта донели су ансамбли из Србије, Босне и Хецеговине, Хрватске, Словеније и Мађарске : Modern Art Orchestra, Akshani Project, Teo Collori & Momento Cigano, Бојан Цветковић квартет, Лана Јањанин квартет, Супер саксофон квартет, Синан Алимановић квартет и Ненад Василић трио. Нису изостали ни традиционални џем сешни у позоришном клубу „Трема“, после сваке програмске вечери.

Уводни програм фестивала украсиле су музичке радионице, као и изложба фотографија. Радионице су припремила нека од највећих имена домаће џез сцене Васил Хаџиманов, Иван Илић, Светлана Цеца Палада и Игор Молнар, неке од радионица биле су предвиђене за будуће џезере, за најмлађе које су кроз креативне садржаје водиле Јелена Допуђ и Јована Добријевић, док је у Српском народном позоришту била постављена и изложба фотографија Владимира Величковића.

Овогодишњи, 23. Новосадски џез фестивал, како организатори истичу, посетила је публика из свих крајева Србије, а део гостију дошао је и из Словеније, Хрватске и Мађарске.

- Манифестацију су подржали Град Нови Сад, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине- каже Галетинова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)