ПОТРЕСНЕ РЕЧИ ЧЛАНОВА МАРИНИНЕ ПОРОДИЦЕ: Огласили се Фута и Милан и саопштили последњу жељу Туцаковићеве

Танјуг

20. 09. 2021. у 12:52

СУПРУГ и син Марине Туцаковић, Александар и Милан Радуловић, захвалили су данас за све изјаве подршке, саучешћа и пријатељства и замолили јавност да поштује њихову приватност и жеље и да се сахрана обави интимно, у кругу породице и пријатеља.

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ ЧЛАНОВА МАРИНИНЕ ПОРОДИЦЕ: Огласили се Фута и Милан и саопштили последњу жељу Туцаковићеве

Фото: Принтскрин

- Ми смо изгубили мајку и супругу, животног сапутника, а не национално благо. Марина никада није волела патетику и масовно обележавање њене смрти било би против духа по ком је живела и радила. Њена жеља је увек била да буде сахрањена у породичној гробници, заједно са својим сином Милошем, а не у Алеји великана - навели су чланови породице у саопштењу.

Додају и да није волела помпу.

- Њена жеља је била да се сахрана обави интимно, у кругу најуже породице и пријатеља, уз присуство свештеника и опело. У виду епидемиолошке ситуације и у жељи да заштитимо наше најближе од те страшне болести која је на крају свега однела Марину, желимо да се опростимо од ње без присуства публике и новинара - навели су супруг и син.

Најавили су да ће, како би испоштовали пријатеље, сараднике, поштоваоце, а и јавност, бити одржана комеморација након 40 дана жалости, а тачан датум и место догађаја биће накнадно саопштени под окриљем управе града.

- Поштујмо Маринине жеље, као што волимо њене песме, будимо одговорни према ситуацији, као што би она била, и пустимо ожалошћене да тугују у миру - замолила је породица.

Они су навели да је Марина Туцаковић преминула 19. септембра у 67. години живота, услед компликација изазваних обољењем ковид-19, након вишегодишње борбе с раком.

- Умрла је брзо, пар дана након што је хоспитализована. Њена болест је већ неколико месеци водила битку против ње, а ковид је успео да је покоси за само неколико дана. Умрла је ван своје кући, у несвесном стању, и отишла на небо оставивши своје најближе, мужа и сина - навели су.

Додали су и да је сваки минут који је Марина провела у болници за њих био дуг као година.

Истичу и да се она увек одговорно пазила за ових годину и по дана пандемије, али да је само један тренутак био потребан да буде изложена вирусу који је обесмислио године њене битке с раком.

- Није стигла да прими прву дозу вакцине због терапије коју је управо завршила. Слаба и болесна, није имала ту срећу да себе заштити, а то јој је била жеља - написали су чланови породице.

Они су захвалили свима који су били уз Марину од првог дана кад је сазнала да је болесна и да им је значио сваки израз пријатељства у свим тешким тренуцима.

- Знамо да је Марина многим људима много значила, да је била вољена и цењена и као човек и као уметник.

- Да је Марина оставила трајан траг на музичку сцену Србије и региона је нешто чиме се поносимо и по чему нам је драго да ће се она памтити. Знамо да се многи тренутно осећају ожалошћено - навели су Александар и Милан Радуловић.

БОНУС ВИДЕО - Комеморација Борисаву Јовићу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)