РОКЕН РОЛ У ГОДИНИ КОЈУ ЈЕ ПОЈЕЛА КОРОНА: Дејан Цукић отворио Недељу џентлмена у дворишту Народне библиотеке у Бечеју

Б. Грујић

13. 06. 2021. у 00:15

НАДАХНУТ, крајње емотиван као увек, инспирисан Тисом и вароши са њене бачке стране, у којој није први пут и увек у њу радо долази, Дејан Цукић представио је преводе, три књиге које је урадио у години коју је појела корона, Бити Елвис, Реја Конолија, Ја Елтон Џон и Два су јахача прилазила, живот и смрт Џимија Хендрикса.

РОКЕН РОЛ У ГОДИНИ КОЈУ ЈЕ ПОЈЕЛА КОРОНА: Дејан Цукић отворио Недељу џентлмена у дворишту Народне библиотеке у Бечеју

Фото: Б. Грујић

- Неки су изгубили битку са опаким вирусом, али рокен рол остаје заштитни знак генерација које су одрастале са њим и то је јаче од сваке короне - нагласио је Цукић, искрено и отворено причајући о својим преводилачким почецима и озбиљним раду на преводу три књиге.

- Нисам овде први пут, волим Бечеј и питомост ових људи, увек радо долазим и прија ми сјајна атмосфера вечерас.

Препуна башта Народне библиотеке у Бечеју, одјекивала је аплаузима великом мајстору добре атмосфере и човеку који на сцени има огромну енергију, која није недостајала док је причао са фронтменом популарне бечејске рок групе Ева Браун, Гораном Васовићем, који је седео са њим за столом.

Фото: Б. Грујић

- Дејан Цукић је сјајним преводом три поменуте књиге, открио свој невероватан таленат књижевника и надам се да ће исту импресију имати сви који их прочитају - нагласио је Васовић.

Отварајући Недељу џентлмена, једнонедељни програм посвећен култури, уметности и науци, Дејан Цукић је најавио богату и садржајну седмицу, у како је нагласио, вароши на лепој Тиси, а онда у препотнатљивом стилу, дохватио микрофон и запевао,уз младе бечејске бендова, Роцк Бонес и Лес Филлес.

Фото: Б. Грујић

Ефектан завршетак промоције три превода Дејана Цукића, уз бисерно чист звук његових песама, које је певао уз свирку два поменута млада бенда из Бечеја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)