ПОМОЋ ЗА 53 ПОРОДИЦЕ: У Костајници јуче уручена решења о донацији АП Војводине

С. М.

28. 04. 2021. у 07:13

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић и председник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић уручили су јуче у Костајници решења о додели грађевинског материјала представницима 53 породице, чији су објекти оштећени у земљотресу, крајем прошле године.

ПОМОЋ ЗА 53 ПОРОДИЦЕ: У Костајници јуче уручена решења о донацији АП Војводине

Фото РТРС

Мировић је поручио грађанима који су примили решења о донацији да Војводина на грађане Српске гледа као на браћу.

- Ми смо сви браћа - рекао је Мировић и додао да је део грађевинског материјала већ стигао, а да се преостали део очекује да буде допремљен ускоро.

Мировић се током јучерашњег састанка у Влади РС срео и са Милорадом Додиком, српским чланом ПБиХ.

- Пријатно изненађење од драгог пријатеља, српског члана ПБиХ Милорада Додика - написао је Мировић на инстаграм-профилу.

Поклон вредан 200.000 КМ

ДО сада је у Костајницу стигло укупно 11 камиона грађевинског материјала, укључујући шест који су стигли јуче. Грађевински материјал је донација Покрајинске владе Војводине вредна 12 милиона динара, односно око 200.000 КМ.

Мировић је након састанка са Вишковићем рекао да је помоћ Костајници доказ да је АП Војводина искрен пријатељ на којег РС може да се ослони у кризним ситуацијама.

ИСПОРУКА Камиони са грађевинским материјалом, Фото Влада РС

Вишковић је истакао значај ове подршке и захвалио на помоћи која ће добро доћи угроженим породицама за санацију последица разорног земљотреса који је задесио ту општину.

Он је навео да је Мировић изразио спремност да АП Војводина помогне грађанима Српске и на друге начине, уколико буде потребе. Рекао је да је на састанку с Мировићем било речи о интензивирању сарадње када је реч о аплицирању приступним фондовима ЕУ, као и да институције Републике Српске треба да искористе искуства Покрајинске владе на том пољу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)