“СВЕ ЋУ ВАС ПОБИТИ" ЈЕ - УДВАРАЊЕ: Како је Бањалучанин, који се терети за више оружаних пљачки, ослобођен кривице за претњу судији

О. М.

08. 04. 2021. у 18:53

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци изрекао је ослобађајућу пресуду Синиши Страживуку (52) по оптужници за претње смрћу судији тог суда Сњежани Кудрић.

“СВЕ ЋУ ВАС ПОБИТИ ЈЕ - УДВАРАЊЕ: Како је Бањалучанин, који се терети за више оружаних пљачки, ослобођен кривице за претњу судији

Фото: О. М.

Пресуду је изрекао председник већа Благоје Драгосављевић наводећи да је несумњиво утврђено да је Страживук комуницирао са судијом Кудрић, али да поруке које је слао не представљају озбиљну претњу.

- Карактер претње имала је порука "побићу вас све", што свакако значи "побићу вас све". Међутим, када се та порука доведе у везу са осталима и када се анализира цела комуникација онда је она лишена озбиљности и не представља претњу - рекао је Благојевић.

Додао је да је оптужени послао више порука које изражавају наклоност, те не представљају претњу. Оптужницом Страживуку је на терет стављено да је 3. новембра 2018. године судији слао поруке преко Вибер апликације, што је она схватила као озбиљне претње. Како сазнајемо Страживук је Кудрићки, између осталог, написао: "Где си љубави, чекам те". Недуго затим је написао: "Шта је, фрка, препала си се? Све знам, где ти ради кћерка... Све ћу вас побити!"

Одбрана је тврдила да се оптужени удварао судији, те да је све била шала, а не претња. Страживук је у судници рекао и да га је судија једном поруком питала: "Је ли ово удварање или претња?", те да је одговорио - удварање.

Иначе, Страживук је један од седам оптужених у предмету "Трезор" који се терете да су као злочиначко удружење извршили више оружаних пљачки у којима је украдено више од два милиона марака. Управо је у том предмету Сњежана Кудрић била председница већа, а након комуникације са Страживуком она се изузела из тог случаја.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)