ИСПРИЧАО СВЕ ДЕТАЉЕ: Ђорђе Рађен саслушан у Бањалуци, у оквиру предмета "Давид Драгичевић"

О. МАТАВУЉ

01. 04. 2021. у 07:13

ЂОРЂЕ Рађен саслушан је јуче у Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци као осумњичени у истрази о спречавању доказивања у случају "Давид Драгичевић".

ИСПРИЧАО СВЕ ДЕТАЉЕ: Ђорђе Рађен саслушан у Бањалуци, у оквиру предмета Давид Драгичевић

Фото Д. Поздеровић

На саслушању је провео око три сата одговарајући на питања окружног тужиоца Далибора Вреће. Том приликом Рађен је у целости изнео своју одбрану, у присуству адвоката Драгана Ступара.

- Мој клијент је дао изјаву тужилаштву и изнео активну одбрану. До детаља је описао шта се тих дана дешавало, ко га је контактирао, кога је он контактирао и слично, али о детаљима саслушања не могу да говорим - рекао је Ступар за "Новости".

Он је уверен да тужилаштво нема основа за подизање оптужнице против Рађена, као ни против његовог комшије Алена Кукића који је прошле седмице саслушан у овој истрази.

- Одбрана сматра да ту уопште не постоје елементи било ког кривичног дела - истакао је Ступар.

ИСТРАГА Полиција пред кућом Рађена, Давид Драгичевић (у углу)

Снимак са МК/ПДЗ

Истрага се односи на Рађеново поступање и изузимање снимака с надзорних камера након што је полицији пријавио да му је, у ноћи нестанка Давида Драгичевића 18. марта 2018, опљачкана кућа у улици Велибора Јањетовића Јање. У полицији су за ту пљачку осумњичили Драгичевића чије је тело пронађено 24. марта 2018. на ушћу Црквене у Врбас.

СНИМЦИ

У ТУЖИЛАШТВУ сумњају да је Ђорђе Рађен, помоћу свог комшије и електроинжењера Алена Кукића, изменио поједине снимке с надзорних камера тако што су исецали делове снимка. Иначе, снимке су сами изузимали из рачунара, копирали на УСБ, обрисали из рачунара и како је одбрана раније тврдила неизмењене вратили у рачунар.

Сумња се темељила на томе што су током обдукције тела у Давидовим џеповима пронађени одређени предмети који су наводно нестали из Рађенове куће. Породица Драгичевић, као и група "Правда за Давида" сматра да су ти предмети подметнути. Пљачка у Рађеновој кући није јасно доказана, јер је увиђај извршен данима након пријаве када је лице места било измењено.

Накнадно су изузети и снимци видео-надзора са околних кућа и пословних објеката који су снимили једну особу како у 2.25 часова улази у двориште Рађенове куће. Камере су забележиле да су пар минута након тога у кућу ушли Рађен и његов брат. Више од пола сата није било кретања да би се у 3.42 на снимку видело како непозната особа излази из дворишта, готово шепајући. У полицији су тврдили да је реч о Драгичевићу, што се на снимцима не може јасно видети. Тужилаштво је због тога ангажовало вештака из Словеније који је са "великим степеном вероватноће" утврдио да је особа са снимка Давид Драгичевић.

Због убиства Драгичевића тужилаштво води истрагу против непознатих особа, која већ три године тапка у месту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)