САСТАНАК СУСЕДНИХ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА: Постигнут договор између градоначелника Добоја и начелника општине Станари

С.Мишљеновић

23. 03. 2021. у 14:34

САНИТАРНИ и грађевински инспектори Градске управе Добој вршиће надзор и на подручју општине Станари, договорено је на данашњем састанку градоначелника Бориса Јеринића и начелника општине Станари Радојице Ћелића.

САСТАНАК СУСЕДНИХ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА: Постигнут договор између градоначелника Добоја и начелника општине Станари

Фото: СРНА

- Мање локалне заједнице не могу да имају све потребне инспекције, нити се администрација може ширити у том обиму. Постојећи инспектори града Добоја, уз овај споразум, имаће обавезу да раде и на подручју Станара, наравно уз сагласност начелника те општине, изјавио је Јеринић новинарима у Добоју. Он је додао да Добој такав споразум има и са општином Петрово.

Јеринић је навео да су ове две локалне заједнице решиле сва отворена питања око поделе имовине и финансијских обавеза, након што су се Станари издвојили из Добоја.

- У наредном периоду очекујемо међусобну сарадњу на решавању потреба грађана, рекао је Јеринић.

Начелник општине Станари Радојица Ћелић задовољан је првом званичном радном посетом Градској управи Добој, на којој је разговарано о унапређењу међусобне сарадање, ангажовању добојских инспекцијских служби, те активностима на сузбијању пандемије вируса корона, с обзиром на то да се наслањају на добојску Болницу "Свети апостол Лука".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)