ПРИЈАВЕ ЗБОГ МАЛВЕРЗАЦИЈА : Градоначелник Бањалуке Станивуковић "чешља" послове бивше градске власти

С. МИШЉЕНОВИЋ

03. 02. 2021. у 07:13

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Драшко Станивуковић, предао је јуче Окружном јавном тужилаштву Бањалука кривичне пријаве против бившег градоначелника Игора Радојичића, бившег начелника Комуналне полиције Миленка Летића, бившег шефа Одсека за послове цивилне заштите Младена Ћућуна и бившег директора "Акване" Ведрана Митровића.

ПРИЈАВЕ ЗБОГ МАЛВЕРЗАЦИЈА : Градоначелник Бањалуке Станивуковић чешља послове бивше градске власти

Фото Град Бањалука

Пријаве се односе на злоупотребу службеног положаја и кривична дела коруптивниог карактера.

- Да се крало, крало се. И то ваљано, како је некима требало и одговарало. Мој закључак је колико се крало, добро је да имамо ишта - казао је Станивуковић приликом предаје тих пријава.

Он је додао да предаје пријаве које су толико очигледне, те позвао све истражне органе да истраже све наводе о криминалу.

- Немојте да ја то радим као градоначелник. Али пошто видим да нико неће, ја хоћу. Зато ми треба подршка институција јер је пола "папира" ту сакривено - рекао је он.

Станивуковић је објаснио да предаје три кривичне пријаве, а у једној су два лица.

- Дакле против Летића, јер Комунална полиција није радила свој посао, Ћућун из Цивилне заштите и директор "Акване" где смо тек дошли на пет одсто истражних радњи и у свему је бивши градоначелник потписник свих докумената - рекао је Станивуковић.

СПОРНИ БИЛБОРДИ

НА подручју Бањалуке у понедељак увече је скинуто више десетина билборда, и то од стране оних који су их и постављали а нису плаћали накнаду граду. Постављена су 372 билборда, од којих је 159 нелегалних, без плаћене комуналне накнаде.

Фото Приватна архива

- Тиме је буџет града за годину дана оштећен за пола милиона КМ, а за четири године градска каса је ускраћена за два милиона - тврди Станивуковић.

Недуго након што је Станивуковић поднео кривичне пријаве, огласили су се и прозвани.

- Ово је још једна ријалити представа градоначелника Станивуковића - рекао је Младен Ћућун.

Додао је да ће срушити ове пријаве јер нема никаквих елемената кривичног дела.

- Како сам срушио његово незаконито решење о мом разрешењу са места шефа Цивилне заштите, тако ћу срушити и ове кривичне пријаве - нагласио је Ћућун.

- Радио сам часно и поштено све време док сам био директор, и нисам крив ни за какву малверзацију - рекао је Ведран Митровић, бивши директор "Акване".

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)