КОРОНА ОДНЕЛА И ХРАБРОГ НЕМАЊУ: Преминуо млади Фочак за кога су широм РС организоване хуманитарне акције

С. МИШЉЕНОВИЋ

01. 12. 2020. у 13:03

ДВАДЕСЕТСЕДМОГОДИШЊИ Немања Старовић из Фоче, који се две године борио да прохода након несреће на Црногорском приморју, преминуо је у Општој болници у Невесињу од последица изазваних ковидом 19, потврдила је његова породица.

КОРОНА ОДНЕЛА И ХРАБРОГ НЕМАЊУ: Преминуо млади Фочак за кога су широм РС организоване хуманитарне акције

Фото НСРНА

За младог Фочака су широм Републике Српске организоване бројне хуманитарне акције помоћи како би се прикупила средства потребна за даље лечење. Посебно су се истицали добри људи из његове Фоче, али и Невесиња.

Немања се две године борио да прохода, након што је доживео несрећу на Црногорском приморју када је сломио вратни пршљен.

Након операције у Подгорици, његово лечење је настављено у Бањалуци и Невесињу.

Немања је прошле године оперисан на Војномедицинској академији у Београду, након чега је уследио дуготрајан процес физикалних терапија и рехабилитације.

ПОРОДИЦА

МАЈКА Бранкица је изјавила раније, када је Немања након несреће примљен у болницу у Подгорици, да су му лекари давали само један одсто шансе да преживи.

- Након операције, успели смо да га дигнемо до колица, а ја се надам да ћемо успети много више - изјавила је раније мајка Бранкица.

Немања је 2018. године радио на постављању паркета, на Црногорском приморју, где се повредио при скоку у море.

Фото приватна архива

- Радио сам паркете, ламинате, бродске подове и 27. маја на Тројчиндан узео сам слободан дан и отишао на једну кулу у Тивту са које сам скочио. Нисам видео да се повукла вода, скочио сам на стену и сломио вратни пршљен - испричао је Немања.

Кичмена мождина му је била готово прекинута и повреда је била такве природе да лекари нису давали много шансе да ће преживети. Након операције у Подгорици лечио се у болници у Бањалуци и у Заводу за физикалну медицину и рехабилтацију "Др Мирослав Зотовић", одакле је у марту пребачен у Невесиње.

Старовић ће бити сахрањен сутра на месном гробљу у селу Ђеђево код Фоче.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)