СЕКИРОМ УБИЛА МАЈКУ! Потврђена оптужница за сурово убиство против Рамзе Карајчић (62) из Козлука

О. МАТАВУЉ

26. 11. 2020. у 16:20

СЕКИРОМ УБИЛА МАЈКУ! Потврђена оптужница за сурово убиство против Рамзе Карајчић (62) из Козлука

Кућа у којој је злочин почињен / Фото О. Матавуљ

ОКРУЖНИ суд у Бијељини потврдио је оптужницу против Рамзе Карајчић (62) из Козлука код Зворника којом се терети за тешко убиство своје мајке Намке Кокић (83), коју је секиром изударала по глави.

Злочин се догодио 25. августа у њиховој кући у Козлуку у којој су мајка и ћерка заједно живеле. У оптужници се наводи да се ради о свирепом убиству, а као мотив се помињу несугласице које су мајке и ћерка имале.

- Карајчићева је у стању смањене урачунљивости, услед афективно-импулсивног стања, мајку оборила на под у ходнику куће - наводи се у оптужници.

Појашњава се да је Рамза затим отишла у собу, у којој је држала мању секиру, дугачку 46 центиметара са сечивом од 11,5 центиметара.

- Док је старица лежала на леђима оштрицом секире задала јој је пет удараца у главу у пределу очију. Нанела јој је смртоносне повреде у виду засека, прелома чеоне кости, носних костију, нагњечења мозга... Те повреде су проузроковале велику физичку бол и патњу оштећене, услед који је на месту остала мртва - наводи се у оптужници.

После злочина Рамза је секиру са траговима крви вратила у собу. Потом је у 18.25 дошла у Полицијску станицу у Козлуку где је дежурним полицајцима саопштила да је мајку ударила секиром у главу. Одмах је ухапшена, а на место злочина је упућена патрола полиције која је Намкино тело затекла у ходнику, у локви крви.

И током саслушања Рамза је признала злочин наводећи да је свему претходила свађа између ње и мајке.

Иначе, ово није прво убиство које је Карајчићева починила. Наиме, 30. јуна 2009. године убила је и свог мужа Рамадана Карајчића (52). Њега је усмртила с најмање 41 ударцем будаком по глави и грудима, док је лежао на каучу.

ОСУЂЕНА НА ПЕТ ГОДИНА

ЗБОГ убиства мужа Рамза Карајчић је раније осуђена на пет година затвора. Злочин је починила у кући свог брата Фадила Кокића у Козлуку. У пресуди се наводило да је разлог тако мале казне то што је суд на страни оптужене нашао низ олакшавајућих околности. У обзир је узета и чињеница да је њихово троје деце није кривило за злочин, јер је Рамадан наводно често знао да је малтретира физички и психички.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)