ГРАДОНАЧЕЛНИК БАЊАЛУКЕ: Нови кабинет у наредних седам дана!

С.М.

17. 11. 2020. у 19:46

У НАРЕДНИХ седам биће познати заменик и читав кабинет градоначелника Бањалуке, рекао је за Драшко Станивуковић, новоизабрани градоначелник Бањалуке. Према његовим речима, у овом тренутку су фокусирани на размишљање о најбољим решењима и истрајавању на суштинској поставци будуће Градске управе.

ГРАДОНАЧЕЛНИК БАЊАЛУКЕ: Нови кабинет у наредних седам дана!

Драшко Станивуковић

- Овом приликом позивам све најбоље међу нама, професоре, лекаре те стручњаке из различитих области да се пријаве на конкурсе, јер су најбољи потребни да би се Бањалука развијала, навео је Станивуковић за "Независне".

Истакао је да ће кроз неколико дана позвати све привреднике и предузетнике из Бањалуке како би разговарали о томе шта Градска управа може урадити за привреду која је погођена вирусом корона.

- Жеља је да град посегне за многим мерама и уради све што је могуће за привреду. Спремни смо да се одричемо и све своје капацитете преусмјеримо зарад привреде и развоја, објаснио је Станивуковић.

На питање који су први кораци које ће учинити као градоначелник Бањалуке, Станивуковић је одговорио да је то ревизија свега што је досад урађено у јавним предузећима на подручју града.

- Извршићемо ревизију свега што је урађено у последњих 20 година, потписаних уговора, трансакција новца, као и одговорности за оне који су то урадили. Након тога ћемо се фокусирати на привреду и нова радна места те отворити Бањалуку према инвестицијама. План је да омогућимо и нашим људима у иностранству који су зарадили новац да се врате овђе, улажу и запошљавају грађане, рекао је Станивуковић.

Нагласио је да је циљ рационализација трошкова града те потпуна транспарентност и смањивање непотребних издвајања.

- Неке стручне услуге и измишљени саветници нису потребни новој Градској управи, а тај новац ћемо преусмерити на субвенцију вртићима, јавном превозу, за куповину уџбеника и осталих ствари које су најпотребније за грађане, закључује Станивуковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)