МИЛОШ ОСТАВИО ОПРОШТАЈНО ПИСМО: Марија Марјановић (26) ухапшена због смрти затворског чувара - изнудом га натерала на самоубиство?!

О. МАТАВУЉ

21. 10. 2020. у 07:00

МИЛОШ ОСТАВИО ОПРОШТАЈНО ПИСМО: Марија Марјановић (26) ухапшена због смрти затворског чувара - изнудом га натерала на самоубиство?!

Фото Фејсбук

ЗАТВОРСКИ чувар Милош Недић (23) из Бијељине пронађен је обешен о далековод у насељу Бријесница, а захваљујући опроштајном писму полиција је утврдила да иза самоубиства стоји Марија Марјановић (26), која је ухапшена.

Марјановићеву ПУ Бијељина терети да је од августа до октобра ове године на "Инстаграму" направила лажни профил, на име Б. К. опасног криминалца из Тузле, преко којег је уцењивала Недића и упућивала му озбиљне претње.

- У намери да себи прибави имовинску корист, лажно се представљајући као Б. К. из Тузле осумњичена је претњама принудила оштећеног да јој у више наврата исплати око 10.000 КМ, дајући јој износе од по 500 КМ и слично. Као последица тих претњи дошло је до смрти оштећеног који је извршио самоубиство вешањем - рекла је портпаролка ПУ Бијељина Александра Марић.

ОСУМЊИЧЕНА Марија Марјановић, Фото Фејсбук

У полицији сазнајемо да је полицији претходно пријављен Недићев нестанак. Пријаву је упутио његов брат, наводећи да се Милош 17. октобра удаљио од куће у блоковима Патковача у непознатом правцу. Покренута је потрага, а његови пријатељи су на друштвеним мрежама делили Милошеву фотографију, молећи за помоћ у проналаску.

- Недић је последњи пут виђен 17. октобра око 18 часова. Готово два дана о њему није било никаквог трага, да би 19. октобра један грађанин полицији пријавио да је у близини моста у насељу Бријесница уочио тело мушкарца обешено о далековод. Испоставило се да се ради о несталом Недићу - наводе у полицији.

ПРЕТИ ЈОЈ ОСАМ ГОДИНА

МАРИЈАНИ Марјановић на терет се ставља кривично дело изнуде са смртним исходом, за које је законом запрећена казна од најмање осам година затвора.

- У току је криминалистичка обрада с циљем утврђивања свих чињеница и доказа. Након тога против осумњичене биће поднет извештај тужилаштву - саопштила је ПУ Бијељина.

Појашњавају да је он иза себе оставио опроштајно писмо помоћу кога је полиција утврдила да је дуже време био изложен претњама и уцени преко инстаграм-профила опасног криминалца из Тузле. Испоставило се да се ради о лажном профилу који је креирала Марија Марјановић, иначе фризерка и масерка с којом је Недић раније био у љубавној вези.

- Забављали су се неких месец дана и у то време она је очигледно сазнала одређене ствари о Недићу, што је искористила да га уцењује. Преко лажног профила је тражила новац, који је он у страху кренуо да исплаћује. Свакодневно је био под притиском, па је подизао кредите и задужио се како би исплатио тражени износ. Када више то није могао да поднесе сам је себи одузето живот - појашњавају у полицији.

Ради заштите истраге у полицији не желе да открију чиме је конкретно Марјановићева уцењивала Недића. Није познато ни зашто је за изнуду искористила лик и дело криминалца, познатог по учешћу у више криминалних обрачуна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)