РАВНО ПОЉЕ НОВА АДРЕСА: Угљевичка власт и УНДП скућили изнова 12 породица (ФОТО)

В. МИТРИЋ

18. 10. 2020. у 14:33

НАЧЕЛНИК општине Угљевик Василије Перић посетио је данас у Равном Пољу шест породица којима је ова општина уз подршку УНДП-а изградила куће које су страдале у клизиштима током 2014 године.

РАВНО ПОЉЕ НОВА АДРЕСА: Угљевичка власт и УНДП скућили изнова 12 породица (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Перић каже да је изграђено 12 објеката за која је је општина дала 250.000 КМ.

- у Равном Пољу смо поделили земљиште, комплетну инфраструктуру од прикључака струје и воде као и грађевинских дозвола за шест породица - прича Перић. - Имамо посебан програм стамбеног збрињавања породица које су стању потребе стамбеног зрбињавања за шта је у току ове године уложено више 100.000 КМ.Наш циљ и потреба је да свако домаћинство, свака породица на подручју наше општине има пристојне услове живота.

Милка Гајић, коју је посетио Перић, рекла да је током 2014 године услед клизишта морала да исели из куће у Старом Угљевику, али је срећна што је, уз подршку општине Угљевик и УНДП, успела поново да се скући и то баш ваљано.

- Живим са сином, снајом и два унука, и овде нам је лепо - каже Гајићева која је супруга погинулог борца Војске Републике Српске.

Фото: В. Митрић

Захвалност општини Угљевик и УНДП-у изразио је и Небојша Грујичић који је из Горње Трнове морао да напусти кућу услед клизишта, а сад је опет, како истиче, „свој на своме у новом дому“.

- У кући у Горњој Трнови нема услова за живот, овде у Равном Пољу ми је изграђена нова кућа а посао имам у фирми „Борс препород“ коју води Борачка организација Угљевика - рекао је Грујичић.

В. МИТРИЋ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)