СЕДНИЦА ВЛАДЕ СРПСКЕ: Аутопут Вукосавље - Брчко за боље повезивање са Србијом

Р. С.

30. 07. 2020. у 14:11

СЕДНИЦА ВЛАДЕ СРПСКЕ: Аутопут Вукосавље - Брчко за боље повезивање са Србијом

Фото: Р. С.

Влада Републике Српске донела је данас одлуку о финансирању, пројектовању и изградњи деонице ауто-пута Вукосавље - Брчко. Укупна процењена вредност инвестиције је 600 милиона КМ.

Дата је сагласност да се ова деоница реализује путем такмичарског дијалога у складу са одредбама Закона о јавним набавкама.

- Стратегијом развоја јавних путева у Републици Српској за период 2016-2025. године, којом се предвиђа дугорочни развој мреже јавних путева, прописано је да је пројекат који ће на територији Републике Српске допринети побољшању међународног, регионалног и унутрашњег транспорта, између осталог, и пројекат изградње аутопута Вукосавље - Брчко  - Бијељина - граница са Републиком Србијом - истакнуто је данас након седнице Владе Републике Српске.

Акционим планом изградње аутопутева одређено је да ће се деоница аутопута Вукосавље - Брчко - Бијељина - граница са Србијом, у дужини од око 70 км, реализовати кроз изградњу две деонице аутопута и то деоницу Вукосавље - Модрича - Брчко, у дужини од 33 км, и дионицу Брчко – Бијељина - граница са Србијом, у дужини од 37 км.

- Сврха пројекта аутопута Вукосавље - Брчко је да омогући боље повезивање мреже аутопутева унутар Републике Српске, укључујући и повезивање са Републиком Србијом, затим развој локалних заједница, као и развој локалне и регионалне економије - саопштено је након седнице Владе Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)