УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПРОДАВЦЕ: Купци преко "вацапа" шаљу линк преко кога вам скидају новац

В.Н.

07. 02. 2023. у 06:15

НАЈЧЕШЋЕ злоупотребе приликом интернет куповине дешавају се преко платформи за куповину и продају и грађанима се препоручује да не дају личне податке са банковних картица, рекао је инспектор за борбу против високотехнолошког криминалитета ПУ Добој Озренко Ђурић.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПРОДАВЦЕ: Купци преко вацапа шаљу линк преко кога вам скидају новац

Фото Љ.Ђ.

Ђурић је рекао да се прекршиоци најчешће представљају као купци преко "вацап" апликације, али и других, питајући продавце да ли су још у продаји њихови артикли са жељом да их купе и шаљући линк који продавац треба да попуни.

- На линку се траже сви подаци о кориснику банковне картице где их оштећени попуне и тиме им омогућавају да скидају њихов новац са рачуна било где у свету - нагласио је Ђурић.

Ђурић је одржао предавање о безбедности деце у дигиталном свету за ученике добојске Гимназије, поводом Дана безбедности на интернету. Деца су упозната о корисном и креативном коришћењу интернета, и превентивним мерама заштите на интернету.

БОНУС ВИДЕО - СРПСКИ СПАСИОЦИ ИСПРАЋЕНИ АПЛАУЗИМА: Кренули у Турску да спасавају животе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

МОЛИЛИ СМО ДА НАМ НЕ УБИЈУ МАЈКУ: Животна трагедија Мише Јанкетића - пресудили јој четници јер је била партизанска жена