БЕЗБЕДНОСТ НА ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕМ НИВОУ: У ПУ Фоча задовољни - у октобру без мртвих на путевима

В. МИТРИЋ

28. 11. 2022. у 19:42

ПРЕДСТАВНИЦИ Полицијске управе Фоча направили су пресек за октобар ове године.

БЕЗБЕДНОСТ НА ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕМ НИВОУ:  У ПУ Фоча задовољни - у октобру без мртвих на путевима

фото:В Митрић

Конференцију за медије отворио је Радован Ваиљевић, заменик начелника ПУ Фоча, који је рекао да „ да узимајући у обзир све релевантне показатеље, који утичу на стање безбедности, може се констатовати да је, у овом делу РС, у октобру стање безбедности задовољавајуће.

Начелник Одељења полиције Војислав Крунић истиче да је забележено 12 нарушавања јавног реда и мира, што је више за петину у односу на прошлу годину. Већи је укупан број прекршаја јавног реда и мира којих је било 16, што је за 23,1 одсто више у односу на 2021. годину. Било је једно нарушавање јавног реда и мира са пет, или више људи.

Десило се 29 саобраћајних незгода што је за 11,5 одсто више у односу на лане. Два особе тешко су повређене, а две лакше. Није било незгода са смртно страдалима.

- Број саобраћајних незгода се повећава због возача који не поштују ограничење брзине - кажу у полицији.

Када су у питању илегалне миграције пронађено је девет миграната који су предати надлежној служби на даље поступање.

У октобру је регистровано 36 кривичних дела што је повећање за 80 одсто у односу на исти месец прошле године. Тридесет и једно су извели познати починиоци, а код пет, чији су актери били непознати, два су расветљена.

Када је у питању структура кривичних дела, евидентирано је 26 кривичних дела општег криминалитета, седам кривичних дела привредног криминалитета, два из области безбедности саобраћаја и једно из области злоупотребе опојних дрога.Коефицијент укупне расвиетљености кривичних дела износи 91,7 одсто, док коефицијент расветљености кривичних дела по непознатом актеру износи 40 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОЛОМИЛА ОБЕ РУКЕ: Водитељка Слагалице открила детаље несреће