ЗБОГ МАРЖИ 32 ПРИЈАВЕ: Тржишна инспекција РС контролише трговачке центре

В. Н.

26. 11. 2022. у 07:11

ИНСПЕКТОРАТ Републике Српске издао је 32 прекршајна налога у трговачким центрима и маркетима за прекорачење марже у износу од 237.000 КМ, док је 21 прекршајни налог издат по другим основама који се односе на цене остале робе у промету, речено је у тој институцији.

ЗБОГ МАРЖИ 32 ПРИЈАВЕ: Тржишна инспекција РС контролише трговачке центре

Један од супермаркета у Српској, Фото РТРС

У Инспекторату су навели да је у последњих десет дана тржишна инспекција у већим трговачким центрима и маркетима извршила 40 контрола, а неуредних је било 27.

- За три дана, од када су у контролу укључени градски и општински инспектори, извршене су 43 контроле од којих је 11 било неуредно, а од тога се само једна односила на контролу маржи основних животних намирница у Добоју. Осталих 10 неуредних контрола углавном су се односиле на мање и ситне прекршаје - наводи се у саопштењу.

Према препорукама и сугестијама премијера Републике Српске Радована Вишковића, главни републички тржишни инспектор донео је одлуку да одмах и без одлагања, укључи градске и општинске тржишне инспекторе који ће са републичким тржишним инспекторима контролисати основне животне намирнице у велепродајним и малопродајним објектима.

Тим контролама обухваћене су првенствено основне животне намирнице и то кухињска со за људску исхрану паковану од килограм, уље сунцокретово од једног и пет литара, биљна маст, маргарин, пастеризовано и стерилизовано млеко, пшенично брашно, хлеб, производи од брашна, кристал-шећер, храна за одојчад и храна за бебе, и производња лекова.

МАРЖЕ

ТРГОВИЦИ за основне животне намирнице могу да урачунају маржу за велепродају од шест одсто, а за малопродају осам одсто. Иначе, тржишна инспекција поред продавница прехрамбене робе контролише и млекаре у Републици Српској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ЧЕМУ СЛУЖИ РУЧИЦА НА УНУТРАШЊЕРМ РЕТРОВИЗОРУ: Важна функција везана за безбедност возача