СРБИН НЕ МОЖЕ БИТИ КОМАНДИР!: Великобошњачка политика у Босанском Петровцу отежава животе нашим људима

М. ГРУБОР

24. 05. 2022. у 07:13

БОСАНСКИ Петровац, чије је становништво већински српско, не може да има Србина за командира полиције, што је резултат великобошњачке политике, која ударајући на Aнекс седам Дејтонског споразума настоји да поништи све што је српско, говори председник Одбора за права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић.

СРБИН НЕ МОЖЕ БИТИ КОМАНДИР!: Великобошњачка политика у Босанском Петровцу отежава животе нашим људима

Фото Д. Поздеровић

- Иако је становништво које тај командир треба да штити српско, Срби не могу да буду изабрани за командира. То све доводи до тога да по селима харају мигранти, а полицијску станицу када зовете они немају довољно људи или возила, што се на крају заврши тако што мигранти начине огромну штету и народу створи осећај несигурности - говори Радановић.

Говорећи о верским објектима на подручју Босанског Петровца, Радановић истиче чињеницу да су све православне цркве биле спаљене до темеља у претходном одбрамбено-отаџбинском рату обновљене, али да се и даље налазе у незавидном стању.

Имамо Цркву Светог Илије у селу Врточе, која је обновљена али која и даље није у завидном стању, док су мале џамије широм Републике постале огромни минарети, као да неко жели да иритира некога - додаје Радановић.

Оно по чему је Босански Петровац био познат је Парк народних хероја, у којем су пре рата биле постављене бисте 22 народна хероја Другог светског рата.

Након рата Бошњаци су уништили Парк народних хероја, склонивши 22 бисте у некакав подрум да би ту изградили џамију и то је основа њихове политике.

- Након тога имамо изјаву хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића, који пореди тзв. Армију БиХ са антифашистичким, а неће да каже шта је урађено са Парком народних хероја - закључио је Радановић.

МАЛТРЕТИРАЊЕ СЛУЖБЕНИКА

ЂОРЂЕ Радановић подсећа на случај малтретирања полицијских службеника, које је скупо коштала прослава Бадњег дана.

- Они су били суспендовани, и против њих је вођен дисциплински поступак како би били искључени из полиције, само зато што су славили свој празник - истиче Радановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)