ЗЕЉКОВИЋА СПАСАО ХАПШЕЊА: Током расветљавања афере "Корона уговори", у Бањалуци ухапшен возач Цивилне заштите РС Милан Јашаревић

О. МАТАВУЉ

25. 01. 2022. у 07:13

МИЛАН Јашаревић звани Цампа из Сокоца, возач у Цивилној заштити РС, ухапшен је јуче у оквиру предмета "Корона уговори" који се води против некадашњег директора Института за јавно здравство РС Бранислава Зељковића и више особа, због злоупотреба у поступку јавних набавки.

ЗЕЉКОВИЋА СПАСАО ХАПШЕЊА: Током расветљавања афере Корона уговори,  у Бањалуци ухапшен возач Цивилне заштите РС Милан Јашаревић

Привођење Јашаревића, Зељковић и Бојић, Фото "Вибер"

Јашаревића су, по налогу Републичког јавног тужилаштва РС, ухапсили инспектори Управе за организовани и тешки криминалитет МУП РС, који су га у Бањалуци пресрели у саобраћају, у службеном возилу Цивилне заштите "пасат" и лишили слободе.

- Јашаревић је био човек који је, у првим данима истраге, возио Бранислава Зељковића у Србију, док је полиција за њим трагала и када се сматрало да се налази у бекству - каже неименовани извор близак истрази.

Подсетимо, Зељковић је током претреса канцеларија Института за јавно здрасвство РС био недоступан истражитељима, да би се касније сам предао - наводећи да је био у Београду, на лечењу.

У МУП РС наводе да је Јашаревић ухапшен због сумње да је починио кривично дело злоупотребе службеног положаја или овлаштења у вези са помагањем.

- У току су претреси на више локација, а по завршетку криминалистичке обраде осумњичени ће бити предат на даље поступање Републичком јавном тужилаштву - саопштио је МУП РС.

Ухапшени Јашаревић је раније радио у Народној скупштини Републике Српске, као возач тадашњег потпредседника Ненада Стевандића, а потом је пребачен у Републичку управу цивилне заштите.

Милан Новитовић, в. д. директора Цивилне заштите РС, потврдио је да је Јашаревић запослен на позицији вишег стручног сарадника за планирање, обуку и међународну сарадњу, те да га је ЦЗ преузела из Народне скупштине РС.

Фото Г. Ш.

- Одлуком директора је стављен на располагање Тиму за праћење и спровођење мера Републичког штаба за ванредне ситуације, који је формирала Влада Републике Српске. У том тиму обавља задатке и на располагању је 24 сата, а вођа тог тима је Ненад Стевандић - прецизирао је Новитовић, напомињући да не зна какве везе Јашаревић има са истрагом у афери "Корона уговори", јер у службеним евиденцијама нема података о томе да је службеним возилом Цивилне заштите возио првоосумњиченог Зељковића.

- Нека истражни органи раде свој посао, а и ја сам сваког тренутка спреман да им се ставим на располагање. Нека ме позову и одговорићу им на сва питања - поручио је Новитовић, наводећи да Зељковић за њега представља "оличење части и поштења".

Осим Бранислава Зељковића, у предмету "Корона уговори" су под истрагом још и директор фирме "Проконтрол" Славко Бојић, "Промединга" Драган Дубравац, агенције "Травел фор фан" Саша Марковић, те директор добојске болнице Младен Гајић и власник фирме "А.Р.М.С. системи" Владимир Вулетић.

УДЕС

МИЛАН Јашаревић се у јавности раније помињао када је у саобраћајној незгоди слупан службени аутомобил Цивилне заштите "нисан икс-трејл", који је био донација Амбасаде Јапана у БиХ. Испоставило се да Јашаревић није одговоран за незгоду, јер је возач "кедија" који га је ударио био под дејством алкохола. У ЦЗ наводе да су обештећени за штету на возилу, које је поправљено, па се и данас користи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)