РАДОВАН КОВАЧЕВИЋ САВЕТНИК СРПСКОГ ЧЛАНА ПБИХ: Испуњава се само воља бошњачког народа, даље тако не може

С. М.

19. 12. 2021. у 18:12

САВЕТНИК српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић изјавио је да се у БиХ испуњава само воља бошњачког народа, са чим су и Срби и Хрвати незадовољни, те да се тако даље не може. Ковачевић је изјавио да су Срби вољни да помогну хрватском конститутивном народу, али не у разговорима у којима се пропитује постојање Републике Српске која је неупитна категорија.

РАДОВАН КОВАЧЕВИЋ САВЕТНИК СРПСКОГ ЧЛАНА ПБИХ: Испуњава се само воља бошњачког народа, даље тако не може

FOTO: Novosti

- Ми у Републици Српској и у СНСД смо стално говорили да је потребно да се реши најизраженији проблем у Федерацији БиХ, а то је, дефинитивно, прегласавање хрватског конститутивног народа у БиХ,рекао је Ковачевић.
Он је нагласио да БиХ може функционисати једино ако су "два ентитета и три конститутивна народа равноправна", те додао и да је евидентно да су Бошњаци злоупотребом постојећег система три пута бирали Хрватима члана Предсједништва БиХ.
Ковачевић сматра да је "недопустиво да неко системски дискриминише хрватски конститутивни народ у Федерацији БиХ", те је указао и да је чињеница да је због тога федерална Влада три године након избора неформирана показатељ колики је то проблем.
Он је истакао и проблем да су бошњачки политички представници и опозиција из Републике Српске изабрали Централну изборну комисију.
- Мањинска воља српског народа из Републике Српске и мањинска воља хрватског народа из ФБиХ скупа с Бошњацима је успела наметнути и ЦИК. Евидентно је да имамо два од три конститутивна народа која су незадовољна. Ми тако не можемо даље. Ових дана је и Република Српска кренула у институционални процес враћања надлежности. Неки странци кажу да се тако кочи напредак, па што је онда тај напредак, је ли напредак када се испуњава воља бошњачког народа, упитао је Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

Новак Ђоковић је освојио Аустралијан опен 2023, а потом су уследиле бројне реакције широм света. Неке од њих је на свом Инсаграм налогу поделила и Нолетова супруга, Јелена.

29. 01. 2023. у 21:57

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

Помешајте 1 шољу млаког млека, 1 шоља брашна, шећера и квасца у посуди оставите да ферментира 15 минута. Додајте остале састојке и добро измешајте. Додајте још брашна ако је потребно док не добијете глатко, нелепљиво тесто.

29. 01. 2023. у 18:21 >> 07:28

Коментари (0)

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту